Εσείς τι προβλέπετε και τί θέλετε να δείτε στην ίδια δημοτικότητα που έχει το ντίζελ σήμερα;

Εσείς τι προβλέπετε και τί θέλετε να δείτε στην ίδια δημοτικότητα που έχει το ντίζελ σήμερα;

Ποιές τεχνολογίες θα αντικαταστήσουν το diesel;

6.637 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2017)

Ποια τεχνολογία θα αντικαταστήσει το ντίζελ και θα αποσπά 60% των πωλήσεων σε πέντε χρόνια; Ποιος θα είναι ο βασιλιάς στη θέση του βασιλιά, τώρα που το ντίζελ φαίνεται πως το εγκαταλείπουν όλοι; Ποια τεχνολογία προβλέπετε; Σε ποια τεχνολογία ελπίζετε;

Τα δείγματα για την πορεία του ντίζελ κινητήρα μέχρι το τέλος της δεκαετίας δεν είναι καλά. Το dieselgate αλλά και οι αποκαλύψεις ότι γενικά σε πραγματικές συνθήκες οι πετρελαιοκινητήρες εκπέμπουν μέχρι και 10 φορές περισσότερο από ότι σε συνθήκες μέτρησης Euro5/6, έβαλαν τα δύο πόδια των κατασκευαστών σε ένα παπούτσι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η Ε.Ε. ήδη υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές να έχουν κινητήρες που δεν ξεπερνούν τα όρια, με νέες τυποποιημένες μετρήσεις στις οποίες σήμερα είναι 10 φορές πάνω, μετά το τέλος του 2018. Σε ενάμιση χρόνο περίπου.

Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει οι κατασκευαστές να καταφέρουν ότι τους πήρε 7 χρόνια με τους βενζινοκινητήρες και τα όρια CO2. Ακόμη πιο δύσκολο, μιλάμε για κινητήρες ντίζελ που είναι εγγενώς πιο ακριβοί, πιο πολύπλοκοι και με περισσότερα συστήματα καθαρισμού και «πρασινοποίησης».

Λίγος ο χρόνος, πολλά τα χρήματα. Ακόμη χειρότερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές τρέχουν συγχρόνως την κούρσα των νέων βενζινοκινητήρων και των δυνατοτήτων που ανοίγονται στα υβριδικά, ενώ μην ξεχνάμε και την ηλεκτροκίνηση η οποία είναι ακόμη «ακριβή» και «δύσχρηστη». Λεφτά και χρόνος για να σωθεί ο ντίζελ δεν υπάρχουν.

Το πράγμα αλλάζει και στη θέση του ντίζελ θα έρθει κάτι άλλο. Κάτι νέο. Ήδη οι βενζινοκινητήρες μονού ή διπλού καυσίμου (υγραέριο/φυσικό αέριο/αιθανόλη) βρίσκονται σε σημείο που ανταγωνίζονται στα ίσα τους κινητήρες ντίζελ. Και αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο σύντομα.

Εσείς τι προβλέπετε και τί θέλετε να δείτε στην ίδια δημοτικότητα που έχει το ντίζελ σήμερα; Μπορούν οι βενζινοκινητήρες να επιβληθούν εκ νέου με τα νέα τους ταλέντα; Ή μήπως είχε δίκιο η Toyota και ήρθε η σειρά των υβριδικών; Και τα ηλεκτρικά; Είναι ακόμη νωρίς; Η τα βλέπετε στα επόμενα 5 χρόνια να είναι παντού; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center