Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή σχετικά με το Polo R.

«Όχι» στο VW Polo R λόγω χαμηλής ζήτησης

2.529 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2020)

Η Volkswagen έχει δείξει πως στοχεύει στην αναβάθμιση της γκάμας των R μοντέλων της, ωστόσο όσοι περιμένουν την εμφάνιση ενός Polo R, θα απογοητευτούν ακούγοντας πως η μάρκα δεν έχει στο πλάνο της κάτι τέτοιο.


Η γερμανική εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει προσθέσει και νέα μοντέλα στην πιο ισχυρή έκδοση μοντέλων παραγωγής. Με το T-Roc R να κυκλοφορεί στις αρχές του περασμένου έτους και το Touareg R να κάνει ντεμπούτο τον περασμένο μήνα η VW έδειξε πως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη και κάποια από τα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας (ID) αναμένεται να έρθουν σε R έκδοση.
 
Στα παραπάνω προσθέστε και το νέο Golf R που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος R της VW, Jost Capito το εν λόγω μοντέλο θα είναι το μικρότερο από το σύνολο της ισχυρής γκάμας, καθώς δεν θα υπάρξει αντίστοιχη έκδοση για το Polo.
 
Η αιτία για την εν λόγω απόφαση σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας είναι η αναλογία της χαμηλής ζήτησης του μοντέλου και τους υψηλού κόστους. «Το Polo δε θα λειτουργούσε, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά ο όγκος θα ήταν πολύ χαμηλός και το κόστος θα ήταν πολύ υψηλό», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Capito μιλώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης.
 
Η ζήτηση είναι η κύρια κινητήρια δύναμη για μια μάρκα να εισαγάγει ένα νέο μοντέλο, οπότε αν η VW δεν θεωρεί το Polo R ως μοντέλο υψηλής ζήτησης, σίγουρα δεν θα δαπανήσει χρόνο και χρήμα για την ανάπτυξη του. Κλείνοντας να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχαν υπάρξει φήμες πως η VW εργάζονταν πάνω σε ένα ισχυρό Polo R 300 ίππων, ωστόσο οι δηλώσεις του Jost Capito είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες, βαζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες διατηρούσαν ζωντανές κάποιοι από τους φίλους της μάρκας.   

Toyota
KIA VANS IAA