facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες

Π. Ζαμπέτας, Γεν.Διευθυντής Volkswagen Bank Hellas: «Kλείνουμε 10 χρόνια στην Ελληνική Αγορά και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα»

Διαβάστηκε από 6225 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2014

Ο Γενικός Διευθυντής της Volkswagen Bank Hellas, κ.Πέτρος Ζαμπέτας, μας παραχώρησε μια εφ`όλης της ύλης συνέντευξη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω τράπεζας.

Ερ.: Η Volkswagen Bank Hellas συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια στην Ελλάδα. Εάν θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό αυτών των ετών, ποια θα λέγαμε ότι είναι η πορεία της εταιρείας στη χώρα μας (και ποια τα επιτεύγματα ή οι «σταθμοί» αυτής της πορείας);

Απ.: Ξεκινήσαμε στην Ελληνική αγορά τον Οκτώβριο του 2004 και η πρώτη μας δανειακή εκταμίευση πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Από τότε μέχρι σήμερα διατηρούμε μια ανοδική και επιτυχημένη πορεία φτάνοντας το 2013 να έχουμε διείσδυση στις χρηματοδοτήσεις και ασφάλειες που ξεπερνά το 37% της αγοράς. Και μάλιστα η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και στα δύσκολα χρόνια από το 2010 μέχρι σήμερα. Σημαντικός παράγοντας στη δυναμική μας ανάπτυξη είναι το γεγονός ότι η Volkswagen Bank Hellas δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς πίσω από εμάς υπάρχει ένας μεγάλος οργανισμός. Ενδεικτικά θα σας πω ότι σε εμάς 9 στα 10 δάνεια εγκρίνονται, όπως συνέβαινε και πριν από την κρίση.

Τώρα, για να απαντήσω και στην ερώτηση σας, σημαντικές ήταν και είναι όλες οι μέρες της μέχρι στιγμής επαγγελματική μας ζωής. Σαφώς όμως υπάρχουν και κάποιοι “σταθμοί” που θα ήθελα να σταθώ.

Για παράδειγμα, η συνεργασία με την Kosmocar το 2004 που ουσιαστικά σηματοδότησε την γέννηση της εταιρείας, η διείσδυση στην ασφαλιστική αγορά τον Ιανουάριο του 2005 με την Volkswagen Insurance Brokers, η είσοδός μας στο χώρο της μοτοσυκλέτας το Νοέμβριο του 2007. Σημείο σταθμός της ανάπτυξής μας αποτελεί και η είσοδός μας στην Κυπριακή αγορά τον Μάιο του 2009 μέσω της συνεργασίας μας με την Unicars Ltd.
To 2011, ως μία Volkswagen Bank Hellas συγχωνευθήκαμε με την VW Insurance Brokers και πια ως μία εταιρία προσφέρουμε χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα. Το 2012 δημιουργήσαμε το νέο μας εμπορικό σήμα Seat Credit παρέχοντας επικεντρωμένες υπηρεσίες στον όμιλο Τεχνοκαρ ενώ το 2013 συστάθηκαν άλλα δύο νέα εμπορικά σήματα για την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μας αυτά της Skoda Financial Services και της Ducati Financial Services.

Σήμερα, για τον εορτασμό των 10 χρόνων μας προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός μοναδικού χρηματοδοτικού και ασφαλιστικού προϊόντος το οποίο ονομάσαμε “10 σε όλα” και που ήδη φαίνεται ότι χρίζει μεγάλης αποδοχής τόσο από τους συνεργάτες-εμπόρους, όσο και από τους δυνητικούς αγοραστές αυτοκινήτων. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σήμερα, μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελληνική αγορά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και δημιουργικότητα.

Ερ.: Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για το νέο προωθητικό χρηματοδοτικό & ασφαλιστικό πρόγραμμα “10 σε όλα” που πρόσφατα λανσάρατε με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων της Volkswagen Bank Hellas στην Ελλάδα;

Απ.: Όπως ανέφερα και παραπάνω, είμαστε πολύ συγκινημένοι αλλά και περήφανοι που φέτος κλείνουμε 10 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Έτσι, αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε, αλλά και να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο Έλληνας οδηγός με ένα μοναδικό και ανταγωνιστικό προωθητικό προϊόν, το “10 σε όλα”.

Ουσιαστικά αποτελεί ένα μοναδικό πακέτο χρηματοδοτικού και ασφαλιστικού προγράμματος, που θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2014 και τα δίνει όλα: Προνομιακούς όρους χρηματοδότησης και ασφάλισης με αποκορύφωμα την προκαταβολή από 0%, 10 μήνες άτοκα και 10 δωρεάν ασφαλιστικές καλύψεις! Και βέβαια, το επετειακό αυτό πρόγραμμα αφορά σε όλες τις μάρκες του Group!

Ερ.: Για τα μοντέλα ποιων κατασκευαστών προσφέρονται σήμερα στην Ελλάδα τα προγράμματα της Volkswagen Bank Hellas;

Απ.: Ουσιαστικά η Volkswagen Bank Hellas καλύπτει τις χρηματοδοτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των αγοραστών/ οδηγών αυτοκινήτων του group της Volkswagen και με τη λογική του “one-stop shopping”, την οποία και ακολουθεί ο οργανισμός σε όλη την Ευρώπη. Έτσι σήμερα η τράπεζα να καλύψει απόλυτα κάθε ανάγκη ενός δυνητικού αγοραστή ή ήδη κατόχου ενός Volkswagen, Audi, Skoda Seat & Ducati μέσω των εμπορικών της σημάτων Volkswagen Bank, Audi Financial Services, Skoda Financial Services, Seat Credit, Ducati Financial Services

Ερ.: Ποια είναι τα κύρια χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα της Volkswagen Bank Hellas , τα οποία μπορεί να επιλέξει σήμερα ο αγοραστής ενός καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου;

Απ.: Ο αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να τα συνδυάσει σε ένα ενιαίο προϊόν καλύπτοντας όλες τις χρηματοδοτικές
και ασφαλιστικές του ανάγκες.

Πιο αναλυτικά, διαθέτουμε διαφορετικά σχήματα, ένα Classic Credit προϊόν με ισόποσες δόσεις, ένα Auto Credit με ιδιαίτερα χαμηλές δόσεις, αφήνοντας μια μεγάλη δόση για το τέλος και έχοντας πολλαπλές επιλογές, ένα Easy Credit το οποίο παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής χαμηλής δόσης για τον πρώτο ή και το δεύτερο χρόνο και ένα Flexy Credit ώστε ανάλογα με την ιδιότητα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ενδιαφερόμενου να προσαρμόζεται το δάνειό του, όπως για παράδειγμα, στους ελεύθερους επαγγελματίες τη δυνατότητα πληρωμής ανισόποσων δόσεων προσαρμοσμένων στην εποχικότητα του επαγγέλματός του.

Παράλληλα οι αγοραστές προστατεύονται ως προς τα δάνειά τους, σε περίπτωση ανεργίας ή ανικανότητας για εργασία σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος ακόμα και σε περίπτωση αντιμετώπισης σοβαρών ασθενειών, πληρώνοντας ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσό με τη δόση του δανείου τους.

Επιπλέον έχουμε δημιουργήσει ασφαλιστικά προγράμματα σε συνεργασία με μια από τις πιο αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρίες παγκοσμίως, για να προσφέρουμε την ασφάλεια και προστασία που έχει ανάγκη το κοινό, ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές.

Ερ.: Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι διαφοροποίησης της Volkswagen Bank, ως προς τις ασφαλιστικές υπηρεσίες, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε ο ανταγωνισμός είναι έντονος τα τελευταία χρόνια;

Απ.: Η Τράπεζα στο πλαίσιο του πελατοκεντρικού της χαρακτήρα, δεν εστιάστηκε μόνο στη δημιουργία πρωτοποριακών προγραμμάτων αλλά και στη διασφάλιση ιδιαίτερων καλύψεων και λύσεων για τους πελάτες της.
Όπως για παράδειγμα, τα προγράμματα ασφάλισης καινούργιων χρηματοδοτούμενων οχημάτων περιέχουν εγγύηση αξίας, για όλη τη διάρκεια του δανείου. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης σε περίπτωση καταστροφής του οχήματος συνεπεία κάποιου ασφαλιστικού κινδύνου που περιέχεται στο συμβόλαιό του, θα αποζημιωθεί με την αξία που είχε το αυτοκίνητό του ως καινούργιο χωρίς υπολογισμό παλαιότητας. Η παρούσα κάλυψη διατίθεται και στα μετρητοίς οχήματα που θα επιλέξουν να ασφαλιστούν μέσω ημών, και η οποία ισχύει μέχρι τα 3 πρώτα χρόνια κυκλοφορίας τους.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες να συνδυάσουν την ασφάλιση με το δάνειό τους, ξεγνοιάζοντας από τις τακτικές καταβολές ασφαλίστρων, με την ενσωμάτωση της ασφάλισης στο δάνειο, και πληρώνοντας τα ασφάλιστρα μέσω των μηνιαίων δόσεων του δανείου τους. Έτσι ο πελάτης λαμβάνει ένα συμβόλαιο για όλη τη διάρκεια της χρηματοδότησής του. Αλλά και όσοι δεν έχουν χρηματοδότηση, μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη αντίστοιχων προγραμμάτων της Volkswagen Bank σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Τέλος, οι πελάτες μας χαίρουν των πολλαπλών επιλογών στην εξόφληση των πρώτων συμβολαίων αλλά και των ανανεώσεών τους.

- Δυνατότητα εξόφλησης με έως και 6 άτοκες δόσεις, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα της επιλογής του 

- Δυνατότητα αποπληρωμής του ετήσιου ασφαλίστρου μέσω των δόσεων του δανείου

- Δυνατότητα εφάπαξ καταβολής 

- Δυνατότητα πληρωμής μέσω του δανείου για συμβόλαιο ίδιας διάρκειας με αυτή του δανείου.


Ερ.: Τι πρέπει να περιμένουμε από τη Volkswagen Bank στο άμεσο μέλλον (νέοι στόχοι, νέοι σχεδιασμοί) και ποιες είναι οι τυχόν νέες υπηρεσίες που θα προσφερθούν στον αγοραστή αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας;

Απ.: Η Volkswagen Bank, είναι ευέλικτη και προσαρμόζεται πάντα στις ανάγκες της αγοράς, των συνεργατών και των πελατών της.

Η Volkswagen Bank έχει ως στόχο, την επέκταση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε νέους ορίζοντες, προσφέροντας έτσι αίσθημα ασφάλειας στους συνεργάτες και τους πελάτες της. Ένα από τα άμεσα σχέδιά μας είναι η σταδιακή διείσδυσή στον τομέα των στόλων με ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά ή και ασφαλιστικά προγράμματα για τις μάρκες του Group, συμβαδίζοντας έτσι με την τάση της αγοράς. 

Παράλληλα δημιουργούμε καινοτόμα easy to buy προϊόντα, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μας μπορούν να εκμεταλλευτούν καθώς συνδυάζουν με επιτυχία την ποιότητα με προνομιακούς όρους.

Τέλος, απώτερος σκοπός μας είναι η συνεχής ανάπτυξη των υπηρεσιών μας ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν πέραν των πρωτοποριακών προϊόντων μας και την ξεγνοιασιά που προσφέρουν οι εύκολοι τρόποι πληρωμής και εξυπηρέτησης των αναγκών τους χωρίς να αναγκάζονται να διαταράσσουν την καθημερινή τους ζωή. Αρα αν με ρωτούσατε ποιος είναι ο στόχος μας για τους πελάτες μας με δυο λέξεις θα έλεγα… “Ελευθερία Κίνησης”   

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη με τον Έλληνα manager της Kia Ευρώπης

To ομορφότερο SUV είναι σχεδιασμένο από Έλληνα

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το τροχαίο του Κούγια

Συνέντευξη: Η Skoda δεν θα γίνει Dacia & δεν ανταγωνίζεται Audi-VW

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο σχεδίασης του νέου Nissan Qashqai

Συνέντευξη με τον PR Manager της Nissan στην Ελλάδα

To #menoumespiti δημιουργεί ένα νέο digital κόσμο

Michelin Primacy4: Προσφέρει περισσότερα χλμ.

Ι.Ο.ΑΣ.: Ελαστικά και Οδική Ασφάλεια

MAXXIS HP5: Στο Top 10 της παγκόσμιας αγοράς

περισσότερα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2024 autotriti.gr