Στις υπόλοιπες χώρες, κράτη-μέλη της Ε.Ε. η ύπαρξη POS στους σταθμούς διοδίων είναι υποχρεωτική.

Στις υπόλοιπες χώρες, κράτη-μέλη της Ε.Ε. η ύπαρξη POS στους σταθμούς διοδίων είναι υποχρεωτική.

POS και στα διόδια

4.793 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2016)

Oι εταιρείες διαχείρισης των σταθμών διοδίων, δεσμεύτηκαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή πως θα εγκαταστήσουν σε κάθε σταθμό διοδίων ένα μηχάνημα αποδοχής καρτών (POS) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων οχημάτων.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, έπειτα από σχετικά ερωτήματα και παράπονα που έλαβε από καταναλωτές, ειδικά από τουρίστες, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν ρευστά χρήματα παρά μόνο κάρτες, ήρθε σε επικοινωνία με τις παραχωρησιούχες εταιρείες εκμετάλλευσης των τερματικών σταθμών διοδίων, με σκοπό την τοποθέτηση POS σε κάθε σταθμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο Συνήγορος του Καταναλωτή πρότεινε στους εκπροσώπους των εταιρειών να τοποθετηθεί τουλάχιστον μία καμπίνα σε κάθε σταθμό διοδίων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των διερχομένων οχημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν αυτοί τον τρόπο πληρωμής του τέλους.

Η ανταπόκριση των εταιρειών ήταν θετική στην πρόταση του Συνήγορου, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέξουν οι ίδιοι αν θα πληρώνουν με μετρητά ή κάρτα και δεσμεύτηκαν πως θα πράξουν τα δέοντα. Εξάλλου μη λησμονούμε πως στις υπόλοιπες χώρες, κράτη-μέλη της Ε.Ε. η ύπαρξη POS στους σταθμούς διοδίων είναι υποχρεωτική.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN