Ο Alonso θέλει να κάνει φέτος νίκη στο IndyCar ώστε να του απομένει μόνο το Le Mans για να κατακτήσει το Triple Crown.

Ο Alonso θέλει να κάνει φέτος νίκη στο IndyCar ώστε να του απομένει μόνο το Le Mans για να κατακτήσει το Triple Crown.

Πάει Αμερική ο Alonso!

2.801 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2017)

Ο Fernando Alonso δε θα τρέξει στον αγώνα του Μονακό καθώς επέλεξε να μεταβεί στην Αμερική και να συμμετάσχει με την Andretti Autosport στον ετήσιο αγώνα Indy 500. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Ο Alonso θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος πιλότος της Formula 1 αυτή τη στιγμή. Ο Ισπανός έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους και 32 νίκες αλλά δεν αρκείται σε αυτά. Ο νέος του στόχος είναι να κατακτήσει το Triple Crown, δηλαδή νίκη στη Formula 1, στο Indianapolis 500 και στο Le Mans. Κάτι τέτοιο το έχει καταφέρει μόνο ένας άνθρωπος και αυτός είναι ο Graham Hill.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αφού, λοιπόν, έχει τη μία από τις τρεις νίκες, φέτος ο οδηγός της McLaren θέλει να κάνει και το δεύτερο γιΆ αυτό το λόγο επέλεξε να μην τρέξει στον αγώνα του Μονακό αλλά να συμμετάσχει με την ομάδα Andretti Autosport στο Indy 500. Η Andretti Autosport χρησιμοποιεί κινητήρες Honda και θα έχει τα χρώματα της McLaren κάτι που λιγοστεύει τα εμπόδια για το δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.Ο ίδιος δήλωσε, “έχω κερδίσει τον αγώνα του Μονακό δύο φορές και ένα από τα όνειρά μου είναι να κερδίσω το Triple Crown κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Graham Hill. Είναι μια δύσκολη δοκιμασία αλλά ανυπομονώ. Δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να τρέξω στο Le Mans  αλλά θέλω να τα καταφέρω κάποια μέρα. Είμαι μόνο 35, έχω πολύ καιρό μπροστά μου. Δεν έχω ξανατρέξει σε οβάλ πίστα ούτε έχω οδηγήσει κάποιο IndyCar αλλά θεωρώ ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα. Έχω παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες από την τηλεόραση και είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια ώστε να τρέχεις ρόδα με ρόδα με ταχύτητες 350 χλμ./ώρα.”

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα που κέρδισε πέρυσι τον αγώνα είναι η Andretti Autosport Και χρησιμοποιούσε όπως και φέτος κινητήρα Honda οπότε ο Ισπανός ίσως καταφέρει να κάνει και το δεύτερο βήμα προς την επίτευξη του στόχου του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center