Είστε έτοιμοι για premium αυτοκίνητα χωρίς δέρμα; Θα χάσουν την «ταυτότητά» τους ή όχι;

Γίνεται premium χωρίς δέρμα;

17.039 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2018)

Γίνεται premium χωρίς δέρμα; Το δέρμα φεύγει από τις καμπίνες των premium αυτοκινήτων. Δείτε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Θα το προτιμούσατε ή όχι, τι λέτε;

Είδατε το νέο μεσαίο SUV της Range Rover; Εντάξει η μάρκα δεν σπάει ταμεία στην Ελλάδα, κυρίως λόγω κρίσης και δίλιτρου κυβισμού, όμως το ολοκαίνουργιο Velar είναι το μοντέλο που αναμένεται να ανακόψει την εμπορική επιτυχία της Porsche Macan στην Ευρώπη και την Β. Αμερική.

Το Velar είναι το πρώτο μοντέλο της αγοράς που θα προσφέρεται αποκλειστικά χωρίς δέρμα, και μάλιστα σε μία καμπάνια που κάνει το δέρμα να ακούγεται κακό. Η Range Rover συνεργάζεται με την εταιρεία υφασμάτων Kvadrat και παρουσιάζει μία σειρά υλικών για το εσωτερικό του αυτοκινήτου που λύνει το αιώνιο πρόβλημα του δέρματος.

Βλέπεις το δέρμα είναι λίγο δύσκολο στη χρήση. Όταν ο καιρός είναι κρύος, το δέρμα είναι κρύο. Και όταν ο καιρός είναι ζεστός το δέρμα είναι ζεστό. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα οι κατασκευαστές έχουν επενδύσει ένα σκασμό λεφτά, σε ειδικές ραφές, εξαερισμούς, αντιστάσεις θέρμανσης ή μονάδες ψύξης, χημικές επεξεργασίες και άλλα.

Γιατί; Γιατί κάποιοι έπεισαν την αγορά ότι χωρίς δέρμα δεν είσαι premium, και έτσι βρεθήκαμε να πληρώνουμε ένα σωρό χρήματα για ένα υλικό το οποίο απλά δεν κάνει για την χρήση που το θέλουμε. Το σαλόνι του Velar, χρησιμοποιεί υλικά όπως το μαλλί και το βαμβάκι αλλά και συνθετικές ίνες, για να φτιάξει ένα ποιοτικό σύνολο, που είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα, που δεν παλιώνει, δεν ανοίγει, δεν τσακίζει, δεν θέλει λάδι και συντήρηση, δεν φθείρεται και δεν αλλάζει χρώμα. Και το σημαντικότερο: δείχνει πιο ακριβό από δέρμα, πιο άψογο, πιο ποιοτικό, πιο premium.

Και στα βήματα της Range Rover αναμένεται να βρεθούν και άλλοι κατασκευαστές, καθώς σιγά σιγά ξεκολλάμε από την γερμανική ιδέα του τι είναι premium. Premium μάρκες όπως η DS αναζητούν αυτή τη διαφορά και το Velar δείχνει τώρα τα πρώτα δείγματα του πως είναι το premium χωρίς δέρμα.

Εσείς όμως συμφωνείτε; Είστε έτοιμοι για premium χωρίς δέρμα, χωρίς δεκαεπτά αγελάδες ανά αυτοκίνητο, χωρίς χιλιάδες ευρώ σε συστήματα ψύξης/θέρμανσης των καθισμάτων; Τι λέτε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center