Πακέτο εξωτερικού φωτισμού

4.095 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/1/2016

Ο εξωτερικός φωτισμός, ο οποίος έχει τελειοποιηθεί από την HELLA, ενισχύει τη sport εμφάνιση και δημιουργεί έναν χαρακτηριστικό εντυπωσιακό φωτισμό

 
Προς τιμήν της 40ης επετείου της BMW Σειρά 3, η HELLA, ο ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, τώρα εξοπλίζει την πιο δημοφιλή σειρά της BMW, με προαιρετικούς δυναμικούς προβολείς LED, πολλαπλών λειτουργιών πίσω φανάρια LED, εσωτερικό φωτισμό και με μία ποικιλία από ηλεκτρονικά εξαρτήματα ενεργειακής απόδοσης και ασφάλειας.

Για την έκτη γενιά του sport sedan, η HELLA δημιούργησε συνολικά τρεις παραλλαγές προβολέων: έναν προβολέα αλογόνου με φώτα ημέρας LED, ο οποίος περιλαμβάνεται στον standard εξοπλισμό, καθώς και δύο ακόμα προβολέων πλήρως LED. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στις LED εκδόσεις, όλες οι λειτουργίες χρησιμοποιούν τεχνολογία LED. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκπέμπουν ιδιαίτερα λαμπρό φως, ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουν εντυπωσιακά χαμηλά ποσά ενέργειας. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των προβολέων είναι η παρουσία των εντυπωσιακών δακτυλιδιών, τα οποία λειτουργούν ως φώτα θέσεως και ημέρας. Με τη sport εμφάνισή τους και τον κλασσικό BMW σχεδιασμό, οι προβολείς αυτοί εξασφαλίζουν την αναγνωρισιμότητα του οχήματος κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Επιπλέον, η πιο εξελιγμένη έκδοση, διαθέτει προσαρμοζόμενα φωτιστικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Χάρη στα προσαρμοζόμενα φώτα στροφής με μεταβλητές λειτουργίες για την πόλη και τον αυτοκινητόδρομο και τα αντιθαμβωτικά φώτα πορείας, αυτά τα συστήματα παρέχουν στον οδηγό επιπλέον ασφάλεια. Τα αντιθαμβωτικά φώτα πορείας κάνουν την νυχτερινή οδήγηση πιο ξεκούραστη και ασφαλή για τον οδηγό, καθώς παρέχουν βέλτιστη ορατότητα ακόμα και στο σκοτάδι, χωρίς να θαμπώνουν τους διερχόμενους οδηγούς. Το σύστημα αναγνωρίζει τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και με ακρίβεια τους απομονώνει από τη δέσμη των φώτων πορείας. Η εμβέλεια εκτείνεται άνω των 400 μέτρων και εξασφαλίζει την έγκαιρη αναγνώριση οποιασδήποτε μορφής κινδύνου. Παρέχει επίσης βελτιωμένη καθοδήγηση της λωρίδας κυκλοφορίας.

Από τεχνολογικής άποψης, οι προβολείς αυτοί ξεχωρίζουν από το πλήθος, λόγω της χρήσης νέου τύπου ψυκτρών. Αυτές ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο από τις ψύκτρες αλουμινίου που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Έτσι συνεισφέρουν στη μείωση των εκπομπών CO2. Για να επιτευχθεί η ακριβής ρύθμιση της κατανομής φωτός κατά την παραγωγή, η HELLA έχει αναπτύξει μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. Η διαδικασία ελέγχει καθΆ όλη τη διάρκεια παραγωγής τη κατανομή του φωτός με τη χρήση κάμερας και εφΆ όσον χρειαστεί, τη διορθώνει χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της θέσης του LED. Για την περίσταση του εορτασμού της επετείου, η HELLA έχει διαθέσει ένα δείγμα του προσαρμοζόμενου προβολέα LED, ο οποίος θα εκτίθεται στο μουσείο της BMW.

Επιπλέον η HELLA προμηθεύει τα πίσω φώτα πολλαπλών λειτουργιών, που είναι τοποθετημένα στις εξωτερικές άκρες του οχήματος και χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία LED. Οι δείκτες κατεύθυνσης (φλας) δημιουργούν την αίσθηση κουρτινών φωτός, ενώ τα θέσεως είναι σχεδιασμένα σε ένα εντυπωσιακό, τρισδιάστατο φωτεινό σώμα σε σχήμα L. Τα φώτα των φρένων, που είναι τοποθετημένα πίσω από τα θέσεως έχουν ιδιαίτερα γρήγορη απόκριση σαν αποτέλεσμα της τεχνολογίας LED και συνεπώς ανεβάζουν τον συντελεστή ασφάλειας.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η HELLA προσφέρει φώτα ανάγνωσης για το εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, φωτισμό καθρεπτών, καθώς και προαιρετικό φωτισμό περιβάλλοντος, που αναδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα του εσωτερικού του οχήματος. Ένα επιπλέον συναρπαστικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο φωτισμός που πλαισιώνει την κεντρική κονσόλα, σε λευκή ή σε πορτοκαλί απόχρωση, ανάλογα με τη διακόσμηση.

Επιπρόσθετα, ο προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας HELLA προσφέρει στη BMW σειρά 3 την ικανότητα του στον τομέα των ηλεκτρονικών, που εκτείνεται σε βάθος πολλών ετών. Ένα παράδειγμα είναι οι αισθητήρες radar. Η ελεγμένη και δοκιμασμένη τεχνολογία radar 24 Ghz είναι απαραίτητη για λειτουργίες όπως η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αισθητήρες εντοπίζουν οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο ενεργοποιώντας ένα φωτεινό σύμβολο στον πλευρικό καθρέφτη και μία ελαφριά δόνηση του τιμονιού. Επίσης η HELLA παρέχει τους αισθητήρες φώτων/βροχής στον standard εξοπλισμό, μία προσθήκη που βελτιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού, ενεργοποιώντας αυτόματα τους υαλοκαθαριστήρες και τα εμπρόσθια φώτα με την εμφάνιση βροχής. Ολοκληρώνοντας το ηλεκτρονικό της πακέτο, η HELLA προμηθεύει εξαρτήματα προσαρμοσμένα για εξοικονόμηση καυσίμου, όπως ευφυείς αισθητήρες μπαταρίας.