Εσείς τι προτιμάτε; Αυτό που παίρνουν οι πολλοί ή κάτι διαφορετικό;

Εσείς τι προτιμάτε; Αυτό που παίρνουν οι πολλοί ή κάτι διαφορετικό;

Πας για το best-seller ή ρισκάρεις;

9.947 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2017)

Τι είναι καλύτερο να επιλέξει κανείς; Το best seller ή να πάει στο διαφορετικό με το όποιο ρίσκο; Εσείς τι λέτε;

Μας έχει συμβεί σε όλους. Να κοντοστεκόμαστε μπροστά από δύο εστιατόρια και να μην ξέρουμε ποιο να επιλέξουμε. Το ένα είναι γεμάτο με κόσμο, το άλλο σχεδόν άδειο. Όμως εξίσου όμορφο, περιποιημένο και μάλιστα φαίνεται να ικανοποιεί τις γευστικές μας ορέξεις. Εσείς, ποιο επιλέγετε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το ίδιο ισχύει και στα αυτοκίνητα. Υπάρχουν τα best seller, τα οποία τα έχουν προτιμήσει οι πολλοί, και τα… «διαφορετικά» που έχουν λίγο το… ρίσκο μέσα τους. Ή όχι; Οι απόψεις διίστανται.

Όσοι προτιμούν τα best sellers ισχυρίζονται πως για να τα έχουν επιλέξει οι περισσότεροι, πάει να πει πως είναι «
δοκιμασμένη λύση» και ότι καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Είτε αυτό είναι οι επιδόσεις, είτε η κατανάλωση, είτε οι χώροι και ου τω καθεξής. Αισθάνονται δηλαδή λίγο μεγαλύτερη σιγουριά, μία extra εγγύηση. Αντίθετα το διαφορετικό είναι ρίσκο…

Επιπλέον, για να τα έχουν επιλέξει οι περισσότεροι, τα best sellers είναι και αξιόπιστα. Αν έβγαζαν βλάβες, τότε δεν θα ήταν best seller. Στόμα με στόμα κάτι θα είχε ακουστεί. Και πάλι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το διαφορετικό δεν είναι αξιόπιστο. 

Στη συνέχεια, για τους πιο ψαγμένους, τα best seller έχουν καλύτερη αξία μεταπώλησης και κρατάνε τα λεφτά τους. Μάλιστα, αυτοί προτιμούν να δώσουν κάτι παραπάνω στην τιμή αγοράς, προκειμένου να πάρουν πίσω την διαφορά στο διπλάσιο όταν έρθει η ώρα να πουλήσουν. Τέτοιο παράδειγμα θα βρείτε στην τριπλέτα VW up!, Seat Mii και Skoda Citigo.
Και τέλος, είναι τα ανταλλακτικά και συγκεκριμένα τα ανταλλακτικά φανοποιίας. Π.χ. για το Toyota Yaris θα βρεις πολύ πιο εύκολα μια μεταχειρισμένη πόρτα ή φτερό στο χρώμα που ψάχνεις, παρά για ένα Mitsubishi Spacestar που έχει πουληθεί σε 1/40 κομμάτια.

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν το «διαφορετικό». Ok, το best seller μπορεί να είναι δοκιμασμένη λύση, είναι όμως και η λύση που έχουν προτιμήσει οι περισσότεροι. Και όσοι επιθυμούν να ξεχωρίζουν από το πλήθος, τότε το best seller δεν θα το προτιμήσουν. Για παράδειγμα, πολυτελή μοντέλα είναι και η Mercedes S-Class και το Lexus GS. Αυτοί που θέλουν να ξεχωρίσουν θα επιλέξουν το δεύτερο.

Στη συνέχεια, το ίδιο κοινό υποστηρίζει πως το ότι ένα best seller καλύπτει πολλές ανάγκες, δεν σημαίνει πως καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες και γούστο, που θα ικανοποιήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει σώνει και καλά μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, τότε αυτός θα επιλέξει το μεγαλύτερο της κατηγορίας. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να διαλέξει προσεκτικά, ώστε να είναι σίγουρος ότι η επιλογή του είναι η σωστή και δεν θα του βγει στη συνέχεια… παλτό!

Στο θέμα της τιμής, τέλος, ένα «διαφορετικό» μοντέλο μπορεί να είναι και πιο φθηνό από ένα best seller, γιατί λαμβάνει επιπλέον ώθηση από την αντιπροσωπεία, ωστόσο ακόμη και φθηνότερο να μην είναι, κάποιοι είναι πρόθυμοι να δώσουν το κάτι παραπάνω για το διαφορετικό.

Εσείς όμως τι τύπος αγοραστή είστε; Θέλετε κάτι το σίγουρο που μπορεί να είναι μία από τα ίδια, ή θα πάρετε το ρίσκο για κάτι διαφορετικό που θα σας ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto