Εσείς πως βλέπετε το Mini; Πως βλέπετε την προσθήκη πίσω θυρών και τελικά τι σχέση έχει με ένα μικρομεσαίο;

Εσείς πως βλέπετε το Mini; Πως βλέπετε την προσθήκη πίσω θυρών και τελικά τι σχέση έχει με ένα μικρομεσαίο;

Πόσο μεγάλωσε το Mini με τις πέντε του πόρτες; Τόσο ώστε να χτυπήσει τα μικρομεσαία;

5.536 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2014)

Το Mini ζει ένα οξύμωρο. Το όνομά του παραπέμπει στην πιο μικρή κατηγορία αυτοκινήτων, οι διαστάσεις του όμως το βάζουν ανάμεσα στα άλλα μικρά. Από πλευράς τιμής όμως θα μπορούσε να είναι μικρομεσαίο. Μήπως με τις πέντε πόρτες μπορεί να χτυπήσει και αυτή την κατηγορία;

Το μέγεθος ενός αυτοκινήτου είναι το πιο εμφανές του χαρακτηριστικό. Δεν είναι όμως και αυτό που το πουλάει. Και στην περίπτωση του Mini, μπορεί εμείς εδώ να το συζητάμε μαζί με τα άλλα premium μικρά και να το συγκρίνουμε με το Audi A1, την Alfa Romeo Mito και τη Citroen DS3, όμως ένας μεγάλο μέρος του κοινού του, το αγοράζει αντί για Golf ή Α3.
 Δεν είναι το μέγεθος, ούτε καν η τιμή. Είναι το ότι το κοινό του προέρχεται βασικά από τη μικρομεσαία κατηγορία. Και γι αυτό και λέγεται Mini. Γιατί πρόκειται για ένα λιλιπούτειο μικρομεσαίο. Το Mini δεν ήταν ποτέ μικρό.Πόσο μάλλον τώρα που απέκτησε και πέντε πόρτες. Σαφώς, το Mini δεν πρόκειται ξαφνικά να αποκτήσει εσωτερικούς χώρους ενός μικρομεσαίου, όμως δεν φτιάχτηκε ποτέ για κάτι τέτοιο. 
Το μακρύ, αναλογικά, καπό, το κάθετο εμπρός παρμπρίζ και τα άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που το καθορίζουν, και θα έλεγε κανείς πως το κάνουν ρετρό, δεν συνδυάζονται με την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση χώρων. Αρα από χώρους μικρομεσαίο δεν είναι.
Είναι όμως πολύ πιο πρακτικό. Αλλο να βάζεις το παιδί πίσω σε κάθισμα σε ένα τρίπορτο και άλλο σε ένα πεντάπορτο αμάξι. Καμία σχέση. Όποιος λοιπόν κοιτούσε προς μικρομεσαίο μόνο και μόνο γιατί το Mini δεν είχε πίσω πόρτες και το Workman ήταν λίγο περισσότερο παράξενο από αυτό που αντέχει ο μέσος αγοραστής, τώρα δεν έχει λόγο.
Το 5θυρο μίνι είναι όμορφο, έχει καλύτερους χώρους και είναι μέρος της καλύτερης οικογένειας Mini που υπήρχε ποτέ. Δείχνει κουκλί, στρίβει απολαυστικά, είναι νευρικό και δεν καίει τίποτα.
Σε σχέση με ένα κλασσικό μικρομεσαίο τα κάνει όλα καλύτερα εκτός από τους χώρους. Γι αυτό όμως το λένε και Mini. Συμφωνείτε; Εσείς πως βλέπετε το Mini; Πως βλέπετε την προσθήκη πίσω θυρών και τελικά τι σχέση έχει με ένα μικρομεσαίο;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto