Ζούμε σε μία εποχή που η συντήρηση του αυτοκινήτου μας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς μπορεί να μας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Προσέχουμε για να έχουμε

17.447 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/1/2016

Οι εποχές είναι δύσκολες και πλέον καλό θα είναι να προσέχουμε το αυτοκίνητό μας προκειμένου αυτό να μας συντροφεύει όσο περισσότερο γίνεται.

 
Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και η δυνατότητα αντικατάστασης του αυτοκινήτου μας μειώνεται δραματικά, πρέπει να φροντίζουμε αυτό που έχουμε, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε το ωφέλιμο της ζωής του.

Τα βασικά πράγματα που έχει ανάγκη το αυτοκίνητό μας για να κινηθεί, εκτός της βενζίνης, είναι το service του με λάδια φίλτρα και ότι άλλο χρειαστεί, τα ελαστικά του και ο γενικότερος έλεγχος της κατάστασης του. Ένας πολύ γενικός κανόνας είναι ότι η φροντίδα και ο έλεγχος του οχήματος, μας προστατεύουν από χειρότερες βλάβες και πιο ακριβές, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και διάφορες μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς.

Στα περισσότερα συνεργεία προσφέρονται πλέον δωρεάν εποχικοί, οπτικοί έλεγχοι, ώστε να νοιώθουμε αλλά και να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο ανεξάρτητα, αν είναι χειμώνας, καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο.

Με αφορμή τις μικρές ή μεγαλύτερες μετακινήσεις μας, για να ταξιδέψουμε χωρίς απρόοπτα, το πρώτο για το οποίο πρέπει να μεριμνήσουμε είναι να προετοιμάσουμε σωστά το αυτοκίνητό μας. Μια σειρά ελέγχων, και απαραίτητων επισκευών αν χρειαστεί, γλιτώνουν από πολλούς μπελάδες, επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι, ο παγετός, το χιόνι και η βροχή δεν κάνουν διακρίσεις. Έλεγχο και φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο σημαντικές προσφορές της αγοράς, όπως επίσης tips και σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Όπως θα δείτε, η σημασία του service αλλά και του προληπτικού ελέγχου είναι σημαντική για το αυτοκίνητό σας.

Ο σωστός έλεγχος για πρόληψη αλλά και το έγκαιρο service μπορούν να μας γλιτώσουν μπελάδες αλλά και χρήμα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι διατηρείται η αξία του αυτοκινήτου μας και θα είναι σε κατάσταση να μας λύνει τα χέρια για πολύ καιρό ακόμα.

Το ερώτημα λοιπόν δεν πρέπει να είναι αν θα πάω για έλεγχο και service, αλλά πού θα πάω και πόσο θα πληρώσω. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι σαν καταναλωτές και να γνωρίζουμε την σημαντικότητα του book service και του ηλεκτρονικού αρχείου, της εξειδίκευσης του συνεργείου σε μια συγκεκριμένη μάρκα ή κατηγορία αυτοκινήτου καθώς βέβαια και την ποιότητα εργασιών ενός συνεργείου. Δείτε παρακάτω πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε στο αυτοκίνητό μας μία καλύτερη… ποιότητα ζωής και σε εμάς ξεγνοιασιά.