Η ανάρτησή μας φθείρεται όπως είναι λογικό. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής της.

Tips: Προστατέψτε τα αμορτισέρ

16.225 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/2/2017

Τα αμορτισέρ κοστίζουν για αυτό καλό θα είναι να τα φροντίζουμε για να μας πάνε πιο... μακριά. Δείτε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το όριο ζωής τους.

 
Το σημείο που καταπονείται περισσότερο κατά τη σκληρή χρήση είναι τα αμορτισέρ, αλλά και τα ελαστικά τμήματα στα ψαλίδια, κάτι που συμβαίνει εντονότερα, όταν το αυτοκίνητο κινείται περισσότερο μέσα στους δρόμους της πόλης. Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους όσο το δυνατό περισσότερο.

Σαμαράκια
Οι γεμάτοι σαμαράκια ελληνικοί δρόμοι (και μάλιστα κατασκευασμένα χωρίς να προβλέπουν την προστασία των αναρτήσεων) είναι ο Νο.1 εχθρός για τα αμορτισέρ μας, για αυτό όταν τα βρίσκουμε πρέπει να τα υπερπεράσουμε όσος το δυνατόν ομαλότερα.
 

Πεζοδρόμια
Ένα σημείο που κάνει τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας να υποφέρουν είναι τα πεζοδρόμια, όπου από λανθασμένες κινήσεις στο παρκάρισμα, ο τροχός του αυτοκινήτου μας μπορεί να χτυπήσει με δύναμη πάνω σε αυτά. 

«Κρυμμένες» λακκούβες
Καλό είναι να κινούμαστε με μικρή ταχύτητα και να αποφεύγουμε τα σημεία του οδοστρώματος που παρουσιάζουν έντονη γυαλάδα, μιας και από κάτω μπορεί να παραμονεύει μία βαθιά λακκούβα.

 
  • Πάνος

    Η πραγματικότητα με τους ελληνικούς δρόμους δεν είναι απλά εφιαλτική, αλλά η ακριβής αντανάκλαση της πραγματικής κρίσης, που βιώνει η χώρα, δηλαδή της ηθικής! Σε αντίθεση με τους ευρωπαικούς δρόμους, που συνεχώς βελτιώνονται, οι δικοί μας δρόμοι, ειδικά στην Αθήνα και το επαρχιακό δίκτυο είναι χειρότεροι από την εποχή προ Ολυμπιακών Αγώνων! Οποιαδήποτε, λοιπόν συζήτηση για όλη την ανάρτηση του Ι.Χ. είναι καταδικασμένη και περιττή

      3
  • loukia

    ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ.- ΣΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΑ ΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ.-

      7