Από όμορφες μάχες και έντονο συναγωνισμό χαρακτηρίστηκαν οι αγώνες όλων των Κατηγοριών της αγωνιστικής ημέρας στο Kartodromo Αφιδνών!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Από όμορφες μάχες και έντονο συναγωνισμό χαρακτηρίστηκαν οι αγώνες όλων των Κατηγοριών της αγωνιστικής ημέρας στο Kartodromo Αφιδνών!

Πρωτάθλημα καρτ 2017

3.776 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2017)

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα karting βρίσκεται στο 2o γύρο του. Δείτε τους νικητές.

Από όμορφες μάχες και έντονο συναγωνισμό χαρακτηρίστηκαν οι αγώνες όλων των Κατηγοριών της αγωνιστικής ημέρας στο Kartodromo Αφιδνών!

Ο επόμενος γύρος του θεσμού θα φιλοξενηθεί στην ανανεωμένη πίστα καρτ

Ο επόμενος γύρος του θεσμού θα φιλοξενηθεί στην ανανεωμένη πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit" της Σπάρτης, στις 6-7 Μαΐου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 δόθηκε στις 25-26 Μαρτίου με τον 2ο γύρο του θεσμού, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) στην πίστα καρτ Αφιδνών Kartodromo. Μετά τις Ελεύθερες και Χρονομετρημένες Δοκιμές του Σαββάτου 25 Μαρτίου, το πρόγραμμα της Κυριακής 26 Μαρτίου περιλάμβανε το κυρίως κομμάτι του αγώνα, το οποίο αποτελούνταν από τα Προκριματικά σκέλη και τους Τελικούς της κάθε Κατηγορίας, που έκριναν και τους νικητές. Οι 48 αθλητές που έλαβαν τελικά μέρος στον αγώνα, χωρίστηκαν σε 7 Κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2, KZ3, Club), ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές του καρτ τους.

Η αρχή έγινε ως συνήθως με την Κατηγορία 60 Mini, όπου συμμετέχουν οι μικρότεροι αθλητές των αγώνων, έχοντας ηλικία μεταξύ 8 και 12 ετών. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) ο οποίος κέρδισε επίσης και την Κατηγορία 60 Mini A. . Όσον αφορά στην 60 Mini B, που συμμετέχουν οι οδηγοί ηλικίας 8-10 ετών, ο Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) έφτασε στη νίκη, μετά από μάχη με τον Βαγγέλη Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno-Iame).

Στην Κατηγορία Junior για αθλητές ηλικίας 12-14 ετών, η νίκη αποδείχθηκε υπόθεση του Γιάννη Λάντζη (Chatzis Racing Team, FA-Iame), ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του από το πρωί, κερδίζοντας τα δύο Προκριματικά για να κερδίσει τελικά τη νίκη.

Όσον αφορά στη Senior, ο Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birel Art-Iame) ζευγάρωσε τις φετινές του νίκες, αν και αρχικά δυσκολεύτηκε λόγω προβλημάτων με τα ηλεκτρικά του καρτ του. Πάντως το έργο του δεν ήταν εύκολο, καθώς στον Τελικό είχε να αντιμετωπίσει τον Στράτο Γαλανόπουλο (Speed Force, Exprit-TM) ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος και εγκατέλειψε από πρόβλημα στην εξάτμιση, ενώ προηγούνταν.

Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στην Κατηγορία KZ2, όπου ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του νίκη, συνεχίζοντας το σερί νικών που ξεκίνησε πέρυσι στο Kartodromo. 

Η νεοσύστατη Κατηγορία KZ3, που αποτελεί συνένωση της KZ2 Plus και της Club Shifter και περιλαμβάνει αγώνες μικρότερης διάρκειας σε σύγκριση με την KZ2, συγκέντρωσε περισσότερες συμμετοχές από την πρεμιέρα και έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-TM), που ολοκλήρωσε τον Τελικό στην κορυφή παρόλο που ξεκίνησε τελευταίος, αφού νωρίτερα είχε εγκαταλείψει όταν ξεβιδώθηκε η βάση του κινητήρα.
 
Η Κατηγορία Club παρουσίασε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον με τον Περικλή Παΐζη (Speed Force, Exprit-TM KF) να κατακτά την πρώτη του νίκη σε Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting.

Στη συνέχεια, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 θα ταξιδέψει εκτός Αττικής, καθώς ο επόμενος γύρος του θεσμού θα φιλοξενηθεί στην ανανεωμένη πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit" της Σπάρτης, στις 6-7 Μαΐου. 
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto