Πρωταθλητής ο Montoya

Πρωταθλητής ο Montoya

3.624 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2017)

Ο Juan Pablo Montoya είναι και επίσημα ο καλύτερος οδηγός του κόσμου! Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα αποτελέσματα του Race οf Champions.

Μια φορά ήταν αρκετή για τον Κολομβιανό «καμικάζι». Ο Juan Pablo Montoya, στην παρθενική του συμμετοχή στον Αγώνα των Πρωταθλητών, κατέκτησε τη νίκη κόντρα στον εννιά φορές νικητή του Le Mans Tom Kristensen. Για τον Δανό αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αφού και πέρσι έχασε από τον Sebastian Vettel στο RoC του Λονδίνου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
O Montoya πήγε στον τελικό μετά από μάχη στους ημιτελικούς με τον Felipe Massa, η οποία στιγματίστηκε από τις «διαιτητικές αποφάσεις».  Ο οδηγός της Williams κέρδισε τον Montoya στο πρώτο από τα τρία σκέλη του μεταξύ τους αγώνα, με Radical SR3 και έκανε το ίδιο στο δεύτερο σκέλος με τα buggy. Oι διοργανωτές, ωστόσο, έδωσαν ποινή 5 δλ.  στον Massa επειδή ακούμπησε την μπαριέρα με το πίσω μέρος στην τελευταία στροφή. Ο Βραζιλιάνος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του μετά το τέλος του αγώνα, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η νίκη κατέληξε στον Κολομβιανό.

Ο Kristensen για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε να αποκλείσει τον David Coulthard σε έναν αγώνα με τα VUHL 05  με διαφορά μόλις 0,06”. Γλυκόπικρη γέυση για τον Sebastian Vettel. O Γερμανός πιλότος της Ferrari αποκλείστηκε στους ομίλους στο ατομικό, αλλά κέρδισε μόνος του το Κύπελλο Εθνών για τη Γερμανία.

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών διεξήχθη για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, η οποία μάλλον ήταν και η τελευταία καθώς η πολύ μικρή προσέλευση του κόσμου αφήνει ελάχιστα περιθώρια για επανάληψη.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto