Kατασκευάστηκε το 1987 και έπειτα «μεταμορφώθηκε» από τον βελτιωτικό οίκο Koenig Specials.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kατασκευάστηκε το 1987 και έπειτα «μεταμορφώθηκε» από τον βελτιωτικό οίκο Koenig Specials.

Πωλείται σπάνια Ferrari

5.503 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2016)

Η Ferrari Testarossa Koenig Competition Evolution II βελτιώθηκε το 1987 από τον οίκο «Koenig Specials»

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τη δημοπρασία μιας από τις συνολικά 21 Ferrari Testarossa Koenig Competition Evolution II που κατασκευάστηκαν. 
Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε το 1987 και έπειτα «μεταμορφώθηκε» από τον βελτιωτικό οίκο Koenig Specials. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Willy Koenig, ήταν αρχικά ένας οδηγός αγώνων με αξιοσημείωτες επιτυχίες, αλλά το 1974 αποφάσισε να δημιουργήσει έναν βελτιωτικό οίκο τον οποίο ονόμασε Koenig Specials με σκοπό να βελτιώνει σπάνια και πολυτελή αυτοκίνητα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε απόδοση. Σύντομα πολλοί οπαδοί της Ferrari τον εμπιστεύθηκαν με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να «πέσει» στα χέρια του και μια Testarossa του 1987.
Η βελτίωση ξεκίνησε από την αύξηση της απόδοσης του 12κύλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 5,0 λίτρων στους 800 ίππους και την τοποθέτηση μιας αγωνιστικής εξάτμισης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένα εντυπωσιακό bodykit και μεγαλύτεροι τροχοί. Παρόλα αυτά, το Rosso Corsa κόκκινο χρώμα, αλλά και τα κόκκινα δερμάτινα καθίσματα δεν αλλάχθηκαν. Λίγα χρόνια αργότερα, η Testarossa δέχθηκε μια στυλιστική επιρροή από τη Ferrari 512M, κυρίως στον εμπρός προφυλακτήρα, το καπό και το πίσω μέρος. Σήμερα, η Ferrari Testarossa Koenig Competition Evolution II έχει «γράψει» πάνω από 46.000 χιλιόμετρα και συνοδεύεται από πλήρες βιβλιάριο ιστορικού συντήρησης. 
H πώλησή της θα πραγματοποιηθεί σε δημοπρασία της «Silverstone Auctions» στις 20 Μαΐου έναντι του ποσού των 130.000 λιρών (περίπου 167.000 ευρώ)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
vw