Νέο Megane vs Astra
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Megane vs Astra

21.949 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2016)

Στην προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσει στη μικρομεσαία κατηγορία το νέο Renault Megane θα συναντήσει πολλούς και σκληρούς αντιπάλους, με έναν εκ των ισχυρότερων να είναι το Opel Astra.

Στην προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσει στη μικρομεσαία κατηγορία το νέο Renault Megane θα συναντήσει πολλούς και σκληρούς αντιπάλους. Εφόσον το καταφέρει, στην κορυφή θα βρει το Opel Astra

Renault Megane

Renault Megane

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα ατού του Renault Megane
- Σχεδίαση
- Γκάμα κινητήρων
- Σύστημα τετραδιεύθυνσης

Τα ατού του Opel Astra
- Κινητήρες από το 1,0 λτ.
- Προηγμένες τεχνολογίες
- Ολοκληρωμένος χαρακτήρας

Το Renault Megane μπήκε αισίως στην τέταρτη γενιά του, η οποία διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση. Βασισμένο σε νέο πάτωμα, το γαλλικό μοντέλο έχει αυξήσει σημαντικά τις βασικές του διαστάσεις (μήκος 4.359 χλστ και μεταξόνιο 2.669 χλστ.) αγγίζοντας έτσι το άνω άκρο της κατηγορίας μαζί με το Opel Astra (4.370 χλστ.), το οποίο από την πλευρά του μίκρυνε και ελάφρυνε αισθητά στην τελευταία το γενιά. Τα δυνατά σημεία του Astra που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Megane είναι η πλούσια γκάμα κινητήρων, οι προηγμένες τεχνολογίες και ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας.

Εσωτερικά: Εντυπωσιάζει το Megane, στιβαρό το Astra
Το να «απαντήσεις» με επιτυχία στη μοντέρνα και high-tech σχεδίαση του Opel Astra είναι δύσκολο, όμως όπως φαίνεται το Renault Megane τα καταφέρνει πολύ καλά χάρη στην τεράστια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα που θυμίζει τάμπλετ, αλλά και τον πίνακα οργάνων με το μεγάλο ταχύμετρο στο κέντρο. Όσον αφορά την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή το νέο Megane έχει βελτιωθεί αισθητά, αλλά δείχνει να χάνει σε μικρές λεπτομέρειες. Τέλος, πολύ καλή είναι και η ευρυχωρία του, όμως το Astra κερδίζει στο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών.

Κινητήρες: Για κάθε γούστο
Το νέο Renault Megane έχει να επιδείξει και μία πλούσια γκάμα κινητήρων, ενώ από το 2017 θα υπάρξει και υβριδική έκδοση με πετρελαιοκινητήρα! Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις περιλαμβάνουν τον 1,2 TCe με 100 και 130 ίππους (η δεύτερη θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, 7 σχέσεων), τον ατμοσφαιρικό 1,6 SCe με 115 ίππους και τον κορυφαίο της γκάμας 1,6 TCe με 205 ίππους για την έκδοση GT (αποκλειστικά με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Ο 1,5 dCi πετρελαιοκινητήρας διατίθεται σε 3 εκδόσεις με 90, 110 και 130 ίππους, ενώ ο 1,6 dCi σε 2 εκδόσεις με 130 και 165 ίππους. Στο μέλλον αναμένεται η καυτή έκδοση RS με πάνω από 280 άλογα. Πλήρης όμως είναι και η γκάμα του Opel Astra που θα αντιμετωπίσει. Στους βενζινοκινητήρες τη βάση αποτελεί ένας 1.000άρης turbo 115 ίππων με χαμηλή κατανάλωση, ενώ στους diesel στο επίκεντρο βρίσκεται ο 1,6 diesel, ο οποίος ανάλογα με την έκδοση αποδίδει 110, 136, ή 160 ίππους στην έκδοση με διπλό τούρμπο.

Συμπέρασμα 
Το Renault Megane έχει κάνει το ποιοτικό και τεχνολογικό άλμα για να αντιμετωπίσει το Opel Astra που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας. Η πορεία του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τιμή και το value for money του γαλλικού μοντέλου, που σύντομα θα λανσαριστεί στη χώρα μας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center