Rosetta: Το πρώτο ηλιακό διαστημικό αεροσκάφος

Rosetta: Το πρώτο ηλιακό διαστημικό αεροσκάφος

1.542 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2014)

Το γεγονός ότι η ηλιακή έχει πάρει τα ηνία στην παγκόσμια κούρσα της ενέργειας, είναι πλέον γνωστό. Τι γίνεται όμως με το διάστημα; Το διαστημόπλοιο Rosetta αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για το πράσινο μέλλον των διαστημικών αποστολών!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δυσάρεστες συνέπειες της πυρηνικής ενέργειας; Το Τσέρνομπιλ και η Φουκουσίμα είναι μόνο δύο από τα πυρηνικά δυστυχήματα των τελευταίων δεκαετιών, τα επακόλουθα των οποίων επηρεάζουν ακόμα τη ζωή στη Γη.
Και τι γίνεται με την ατομική ενέργεια που χρησιμοποιείται στις διαστημικές αποστολές; Οι ΗΠΑ, η πρώην Σοβιετική Ένωση και η Ρωσία χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας για τις συμπαντικές εξερευνήσεις τους κατά κόρον την ατομική. Σαφώς κι εκεί τα ατυχήματα δεν έχουν λείψει: η πτώση αμερικάνικου δορυφόρου που περιείχε πλουτώνιο, είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του υπερουράνιου ραδιενεργού μετάλλου στην πληγείσα περιοχή, με ολέθριες συνέπειες. 
Μια άλλη περίπτωση είναι εκείνη του σοβιετικού δορυφόρου Κosmos 954, που έπεσε το 1978. Μια δυσλειτουργία στον πυρηνικό αντιδραστήρα οδήγησε σε πυρηνικά συντρίμμια πάνω από τον Καναδά, τα οποία επηρέασαν σημαντικά τη ζωή στη Γη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw