Λίγες οι διαφορές με την κλειστή έκδοση, αν εξαιρέσουμε την παρουσία της οροφής.

Το πίσω μέρος είναι σχεδόν ίδιο με το κλειστό Q2. Μόνο οι κολόνες απουσιάζουν.

Scoop: Audi Q2 κάμπριο

10.731 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2016

Φήμες θέλουν την Audi να κατασκευάζει ένα νέο, ανοικτό μοντέλο, βασισμένο στο νέο Audi Q2. Ας δούμε πως θα μοιάζει αυτό και αν τελικά θα οδηγηθεί στην παραγωγή.

 
Ποια είναι η άποψη σας αν σας έλεγαν ότι ένα Audi Q2 Convertible θα έβγαινε στην παραγωγή; Μετά την παρουσίαση της κλειστής έκδοσης του Q2 μια φήμη έχει δει το φως της δημοσιότητας για την ανοιχτή έκδοση του Audi Q2. Φήμη η οποία βασίζεται φυσικά στο γεγονός πως η αγορά των crossover παρουσιάζει άνθηση και είναι λογικό σιγά σιγά να βλεπουμε και ανοικτές εκδόσεις μοντέλων crossover. 

Αν λάβουμε υπόψη μας τα βήματα της Land Rover με το Evoque που πρώτα εμφανίστηκε η κλειστή έκδοση και στην συνέχεια η ανοιχτή, πολύ πιθανόν να δούμε και την γερμανική μάρκα να κάνει το ίδιο με το ολοκαίνουργιο Q2.


Αυτή μάλιστα η κίνηση φαίνεται να βολεύει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να στραφούν προς αυτή την νέα κατηγορία. Διότι στην ουσία δεν αλλάζουν πολλά στην γραμμή παραγωγής από την ήδη υπάρχουσα coupe κλειστή έκδοση για να την μετατρέψουν σε cabrio, ανοιχτή.

Οι επιλογές κινητήρων του Audi Q2, της κλειστής έκδοσης περιλαμβάνουν έναν κινητήρα τριών κυλίνδρων 1.0 λίτρων που αποδίδει 114 ίππους και συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Στο άνω άκρο της γκάμας θα δούμε τετρακίνητες εκδόσεις και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η ισχυρότερη έκδοση πιθανότατα θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων που αποδίδει 190 ίππους. 

Μένει να δούμε αν τελικά η Audi θα πάρει την απόφαση και θα... αφαιρέσει την οροφή του Q2.