Σαγηνευτικές γραμμές και γοητευτικές καμπύλες για την αναβίωση του μοντέλου της Opel.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σαγηνευτικές γραμμές και γοητευτικές καμπύλες για την αναβίωση του μοντέλου της Opel.

Scoop: Opel Manta

15.100 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2017)

Γάλλοι φοιτητές σχεδίασαν ένα concept του Manta και αν σκεφτούμε ότι η Opel ανήκει πια στην PSA, υπάρχουν πραγματικές πιθανότητες να το δούμε στο μέλλον. Θα θέλατε να δείτε την αναβίωση του θρύλου;

Το concept του Opel Manta δημιουργήθηκε από μια ομάδα σπουδαστών σχεδιαστών του ISD, με αρχηγούς τον Valentin Fuchs και τον Marius Torterar.

Χαρακτηριστικά είναι και τα LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος του concept.

Χαρακτηριστικά είναι και τα LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος του concept.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στην αρχή δημιουργήθηκαν δυο σχέδια, με το ένα να είναι πιο νοσταλγικό, περιλαμβάνοντας στοιχεία που οδηγούσαν στην δημιουργία ενός Manta πιο κοντά στην ρετρό σχεδίαση του παρελθόντος, και ένα δεύτερο που απεικόνιζε το όραμα των σχεδιαστών για ένα πιθανό μοντέλο, χρονικά τοποθετημένο στο 2035, με στοιχεία από το σχεδιαστικό DNA και την γλώσσα της γερμανικής εταιρείας.
 

Το πρώτο ρετρό σχέδιο οδήγησε στην δημιουργία ενός concept πιο κοντά σε μοντέρνο muscle car, με πολλές σαγηνευτικές γραμμές και καμπύλες, που θυμίζουν το παλιό μοντέλο της Opel. Στη δεύτερη απόπειρα, που ονομάστηκε Presage, χρησιμοποιήθηκε πιο φουτουριστική σχεδίαση με πλήθος γοητευτικών καμπύλων, που θύμιζαν μοντέλο γλυπτικής.

Από τον συνδυασμό των δυο αυτών σχεδιασμών, ήρθε το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε στις οθόνες σας, με το πίσω μέρος να είναι λίγο περισσότερο επιμηκυμένο. Στο εξωτερικό χαρακτηριστικά είναι τα LED φωτιστικά σώματα σε σχηματισμό C, εμπρός και πίσω, όπως και η μάσκα μπροστά. Τέλος, άκρως φουτουριστικός είναι και ο σχεδιασμός, που προτείνεται από την σχεδιαστική ομάδα, για το εσωτερικό του Opel Manta, με τις έντονες μοντέρνες γραμμές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw