Service πετρελαιοκινητήρων

48.121 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/3/2016

Οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχουν μέγιστη απόδοση και οικονομία. Καθότι προηγμένοι, όμως, χρειάζονται και ιδιαίτερη προσοχή.

 
Η απελευθέρωση του diesel στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας την τελευταία 5ετία είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην αγορά. Ενδεικτικά, το 60% των καινούριων οχημάτων που πωλούνται σήμερα είναι diesel. Ταυτόχρονα, το ότι το diesel είναι «μόδα» την τελευταία 5ετία, σημαίνει αφενός ότι τα περισσότερα μοντέλα είναι τελευταίας τεχνολογίας, αφετέρου ότι τώρα έχει έρθει η ώρα για το service. Είτε πρόκειται για το «μικρό service», είτε το «μεγάλο».

Για το λόγο αυτό, παρακάτω αναφερόμαστε στα σημεία που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερα προσοχή όταν έρθει η ώρα του service του νέου πετρελαιοκίνητου αυτοκίνητού σας. Σε γενικές γραμμές, πάντως, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως παρόλο που το diesel είναι «μόδα» τα τελευταία χρόνια, στην αγορά υπάρχουν επαγγελματίες που ειδικεύονται στο service πετρελαιοκίνητων οχημάτων εδώ και χρόνια, οπότε γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο και παρακολουθούν τις εξελίξεις των συστημάτων πετρελαιοκίνησης. Αλλωστε μαζί με τους κινητήρες εξελίσσονται και τα συστήματα επισκευής και όσο πιο σύγχρονα συστήματα έχει ένας επισκευαστής τόσο πιο αξιόπιστη διάγνωση μπορεί να κάνει είτε πρόκειται για πρόληψη ή αντιμετώπιση κάποιας βλάβης. 

 
  • iordanis

    σταματηστε αυτην την καραμελα οτι πρεπει να ζεσταθει ο κινητηρας το χειμωνα...πλεον δεν ισχυει κατι τετοιο...

      6
  • tony

    Στα καινούρια diesel το dpf καθαρίζει μόνο του με συνεχόμενη οδήγηση πάνω από 2.000 στροφές. Ονομάζεται δημιουργική αναγέννηση dpf. Το γράφει και το κάθε βιβλιαράκι στο εκάστοτε αυτοκίνητο.

      5