Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας- θα λανσαριστεί μια νέα 4θυρη coupe Octavia η οποία θα έχει ένα πιο δυναμικό σχεδιασμό.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας- θα λανσαριστεί μια νέα 4θυρη coupe Octavia η οποία θα έχει ένα πιο δυναμικό σχεδιασμό.

Skoda: Η οικογένεια της Octavia μεγαλώνει

10.546 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2014)

Η Skoda αποκάλυψε ότι από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η παρουσίαση των νέων version της Οctavia με την αρχή να κάνει το Scout, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει το νέο 4θυρο coupe.

Η νέα, τρίτη γενιά Octavia λανσαρίστηκε στη χώρα μας το καλοκαίρι, φέρνοντας ένα νέο αέρα στην παρουσία της Skoda στην οικογενειακή κατηγορία. Βασισμένη πάνω στη νέα, MQB πλατφόρμα του VW Group και με περισσότερους χώρους, άνεση και ακόμη καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το παρελθόν, η Octavia δείχνει ότι έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στα μεσαία. Σήμερα, η Skoda προσφέρει την Octavia με σεντάν και στέισον αμάξωμα (Combi), ωστόσο το καλοκαίρι του 2014 θα δούμε και μια ακόμη έκδοση, τη δεύτερη γενιά της επιτυχημένης εμπορικά Skoda Octavia Scout. Το μοντέλο αυτό, θα διατηρήσει τα στοιχεία που της δίνουν έναν περισσότερο off road χαρακτήρα (π.χ. τετρακίνηση, υψηλότερη απόσταση από έδαφος), ενώ σε ό,τι αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση, οι κατάσκοποι μας την αποκαλύπτουν μέσω της πρώτης, ηλεκτρονικής φωτογραφίας που σας δείχνουμε.
Εντείνει τον περιπετειώδη χαρακτήρα της
Σχεδιαστικά, η νέα Skoda Octavia Scout θα βασίσει την παρουσία της πάνω στην Octavia Combi, αλλάζοντας συγκεκριμένα τμήματα από το αμάξωμά της, ώστε να αποκτήσει ένα πιο «off road» look. Θα έχουμε λοιπόν τονισμένους προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, με μαύρα προστατευτικά στο κάτω τμήμα τους και αλουμινένιες ποδιές. Στα πλάγια του αυτοκινήτου, συνεχίζονται τα περιμετρικά μαύρα προστατευτικά, ενώ διακρίνονται και οι αλουμινένιες ράγες οροφής. Από εκεί και πέρα, αλλαγές στην εμφάνιση θα επιφέρει και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (περίπου +30 χλστ.) σε σχέση με αυτό των «απλών» Octavia Combi, προσδίδοντας έτσι στην έκδοση μια Crossover παρουσία.
4Χ2 ή 4Χ4 και με downsized κινητήρες
Στη νέα γενιά της Skoda Octavia Scout ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο εκδόσεων, μια με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μια τετρακίνητη. Η δεύτερη, θα φέρει αυτόματο σύστημα με συνεκτικό συμπλέκτη Haldex, το οποίο στέλνει υπό «κανονικές» συνθήκες δύναμη μόνο μπροστά, ενώ όποτε χρειαστεί, μοιράζει ροπή και στον πίσω άξονα. Στο κομμάτι των κινητήρων, αναμένεται για πρώτη φορά σε Octavia Scout να δούμε και επιλογή με μοτέρ κάτω από 1,8 λίτρα, ξεκινώντας πιθανότατα από τον 1,4 TSI και τον 1,6 TDI για τη δικίνητη έκδοση. Στις τετρακίνητες επιλογές, πιο πιθανοί είναι ο 1,8 TSI των 180 ίππων και ο 2,0 TDI με 150 «άλογα».
Επίσης, στο πλάνο της εταιρείας είναι τον Μάρτιο να κάνει πρεμιέρα ένα «επιθετικό coupe» με 4θυρο αμάξωμα, που θα έχει ως βάση την Octavia, αλλά θα αποκτήσει ένα πιο εντυπωσιακό design, μεγαλύτερους προβολείς και θα ενσωματώσει αρκετά σπορτίφ χαρακτηριστικά («φουσκωμένοι» θόλοι τροχών και πιο «καμπυλωτό» πίσω τμήμα). Όσον αφορά την πλατφόρμα του εν λόγω μοντέλου, θα στηριχθεί στη γνωστή MQB του ομίλου, όπως κι η Octavia, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι παραπλήσιες με το sedan - το μεταξόνιο θα παραμένει στα 2.686 χλστ. και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ θα αγγίζει τα 1.500 λτ., με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα- παρά το πιο δυναμικό του αμάξωμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center