Την 54η νίκη της καριέρας του πήρε στο GP Κίνας ο Lewis Hamilton.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την 54η νίκη της καριέρας του πήρε στο GP Κίνας ο Lewis Hamilton.

Στα ίσια Hamilton & Vettel

4.271 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2017)

Την 54η νίκη της καριέρας του πήρε στο GP Κίνας ο Lewis Hamilton, απαντώντας με τον τρόπο του στη νίκη του Sebastian Vettel στο ντεμπούτο του πρωταθλήματος, με τις Mercedes και Ferrari να δείχνουν φέτος έτοιμες να «σκοτωθούν»…

H Mercedes του Lewis Hamilton και η Ferrari του Sebastian Vettel μοιράζονται την κορυφή του πρωταθλήματος, μετά από μια έντονη μάχη στο Grand Prix της Κίνας. Το τέλος του βρήκε και τους δύο χαμογελαστούς από την πρώτη και τη δεύτερη θέση, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 6,2 δλ. Εντυπωσιακός ο Max Verstappen που σκαρφάλωσε από την 16η στην 3η θέση.

Από τον 22ο γύρο και μετά οι Hamilton και Vettel έπαιζαν μόνοι τους, κάνοντας εναλλάξ τους ταχύτερους γύρους. Μάλλον απόλαυσαν τη μεταξύ τους μάχη, με τον Γερμανό να δηλώνει πως φέτος όπως το πάρει θα το αξίζει.

Από τον 22ο γύρο και μετά οι Hamilton και Vettel έπαιζαν μόνοι τους, κάνοντας εναλλάξ τους ταχύτερους γύρους. Μάλλον απόλαυσαν τη μεταξύ τους μάχη, με τον Γερμανό να δηλώνει πως φέτος όπως το πάρει θα το αξίζει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η 54η νίκη της καριέρας του Hamilton τον βρήκε να είναι επικεφαλής από την εκκίνηση ως τον τερματισμό, δίχως αυτό να σημαίνει πως ήταν περίπατος η 5η του νίκη στην Κίνα. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους οδηγούς να φοράνε ενδιάμεσα ελαστικά. Όλοι εκτός από τον Carlos Sainz που γλίστρησε στον 1ο γύρο και στην επιστροφή του στην πίστα είχε επαφή με τον τοίχο. Σύντομα όλοι κατάλαβαν πως η σωστή επιλογή ήταν τα slick και οι περισσότεροι (μαζί και ο Vettel) μπήκαν στα pit για αλλαγή στον 2ο γύρο, με το «εικονικό» safety car στην πίστα μετά τη σύγκρουση της Force India του Sergio Perez με την Williams του Lance Stroll.
 
Οι επικεφαλής Hamilton, Bottas, Ricciardo, Raikkonen και Verstappen -ο οποίος είχε ήδη ανέβει στην 5η θέση- έμειναν έξω ως τον 4ο γύρο, όταν το κανονικό safety car βγήκε στην πίστα όταν ο Antonio Giovinazzi τράκαρε την Sauber. Αυτό επέτρεψε και στους 5 να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ ο Vettel είχε βρεθεί από 2ος, 6ος.
 
Αρχικά ήταν ο Verstappen που θέλησε να αντσγωνιστεί τον Hamilton, καθώς τόσο αυτός όσο και ο team-mate Ricciardo, είχαν επιλέξει τα supersoft ελαστικά της Pirelli. Ωστόσο, σταδιακά ο Ολλανδός έμενε πίσω, ενώ μόλις ο Vettel κατάφερε να προσπεράσει τον Raikkonen στον 20ο γύρο, έκλεινε τη διαφορά του με τις Red Bull, προσπερνώντας τον Ricciardo στον 22ο γύρο και τον Verstappen στον 28ο.
  
Από εκεί και μετά οι Hamilton και Vettel έπαιζαν μόνοι τους, κάνοντας εναλλάξ τους ταχύτερους γύρους. Μάλλον απόλαυσαν τη μεταξύ τους μάχη, με τον Γερμανό να δηλώνει πως φέτος όπως το πάρει θα το αξίζει. Έχουν από 43 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ η Mercedes είναι ένα πόντο μπροστά από τη Ferrari, σε μία σεζόν που δείχνει πως θα είναι ανταγωνιστική.
 
Ο Verstappen, όπως και ο Ricciardo, έπρεπε να σταματήσουν για supersoft ελαστικά, με τον πιτσιρικά να ψηφίζεται ως ο Οδηγός της Ημέρας. Ο Raikkonen κράτησε την 5η θέση, καθώς ο Bottas αντεπιτέθηκε μετά από το γλίστρημα του 7ου γύρου που τον έριξε από την 5η στην 12η θέση. Ο Sainz μετά το κακό ξεκίνημα είχε άριστη επίδοση και τελείωσε τον αγώνα 7ος, ενώ ο Kevin Magnussen πήρε μια εμφατική 8η θέση για την Haas, κερδίζοντας το δίδυμο της Force India, τους Perez και Ocon. Ο Romain Grosjean ξεκίνησε με ποινή στο grid και κατάφερε να αναρριχηθεί ως την 11η θέση, ενώ ο Nico Hulkenberg είχε ένα άσχημο μεσημέρι με την Renault, που περιελάμβανε και ποινή 5 δλ. για προσπέραση υπό το εικονικό safety car και άλλη μία 10 δλ. για προσπέραση με το κανονικό στην πίστα. Ο team mate Jolyon Palmer τερμάτισε δύο δλ. πίσω του.
 
Απαίσιος αγώνας και για τη Williams, καθώς έχασε τον Stroll από τη 10η θέση, ενώ είδε και τον Felipe Massa να κατρακυλά από την 7η στην 14η θέση. Ο Marcus Ericsson από την 15η θέση ολοκλήρωσε τους πιλότους που τερμάτισαν στον αγώνα. Πνεύμα παρέδωσε και η Toro Rosso του Daniil Kvyat, ενώ μηχανικά προβλήματα είχαν και οι ΜcLaren των Stoffel Vandoorne και Fernando Alonso, ο οποίος στον 7ο γύρο είχε φτάσει μέχρι και την έκτη θέση.
GRAND PRIX ΚΙΝΑΣ 2017
ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΓΥΡΟΙ ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΘΜΟΙ
1 Lewis Hamilton MERCEDES 56 1:37:36.158 25
2 Sebastian Vettel FERRARI 56 +6.250s 18
3 Max Verstappen RED BULL RACING TAG HEUER 56 +45.192s 15
4 Daniel Ricciardo RED BULL RACING TAG HEUER 56 +46.035s 12
5 Kimi Räikkönen FERRARI 56 +48.076s 10
6 Valtteri Bottas MERCEDES 56 +48.808s 8
7 Carlos Sainz TORO ROSSO 56 +72.893s 6
8 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 55 +1 lap 4
9 Sergio Perez FORCE INDIA MERCEDES 55 +1 lap 2
10 Esteban Ocon FORCE INDIA MERCEDES 55 +1 lap 1
11 Romain Grosjean HAAS FERRARI 55 +1 lap 0
12 Nico Hulkenberg RENAULT 55 +1 lap 0
13 Jolyon Palmer RENAULT 55 +1 lap 0
14 Felipe Massa WILLIAMS MERCEDES 55 +1 lap 0
15 Marcus Ericsson SAUBER FERRARI 55 +1 lap 0
NC Fernando Alonso MCLAREN HONDA 33 DNF 0
NC Daniil Kvyat TORO ROSSO 18 DNF 0
NC Stoffel Vandoorne MCLAREN HONDA 17 DNF 0
NC Antonio Giovinazzi SAUBER FERRARI 3 DNF 0
NC Lance Stroll WILLIAMS MERCEDES 0 DNF 0

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN