Ηλεκτρικά SUV; Γιατί δεν υπάρχουν και γιατί είναι θέμα χρόνου;

Ηλεκτρικά SUV; Γιατί δεν υπάρχουν και γιατί είναι θέμα χρόνου;

Στην πρίζα και τα SUV

3.905 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2017)

Γιατί η πιο «καυτή» τεχνολογία δεν έχει ακόμη συναντήσει την πιο «καυτή» κατηγορία; Δείτε τώρα γιατί είναι απλά θέμα χρόνου να γεμίσουν οι δρόμοι με ηλεκτρικά SUV.

Ένα στα εκατό αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα είναι ηλεκτρικό. Τα τριαντατέσσερα είναι SUV. Κανένα από αυτά ηλεκτροκίνητο. Αυτό όμως σύντομα θα αλλάξει. Κανένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται σήμερα σε αξιοσημείωτο μέγεθος παραγωγής δεν είναι SUV. Αλήθεια είναι πως οι κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων δεν προλαβαίνουν να τα φτιάχνουν. Η ζήτηση είναι μεγάλη και η παραγωγή ακόμη σχετικά μικρή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Την ίδια στιγμή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν και «τσιμπημένα» λόγω υψηλού κόστους παραγωγής και εξέλιξης, παραμένουν σχετικά προσιτά χάρη στις επιδοτήσεις και την υποστήριξη των κατά τόπους κυβερνήσεων. Έτσι ότι παράγεται πωλείται χωρίς πρόβλημα. Οι αγοραστές των ηλεκτροκίνητων τα αγοράζουν για αυτό που είναι, ηλεκτροκίνητα, και αυτό ως ανταγωνιστικό προτέρημα έναντι του συμβατικού ανταγωνισμού, τους είναι αρκετό.

Αυτή η εικόνα όμως θα αλλάξει σύντομα. Από τη μία όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μπαίνουν στην αγορά των ηλεκτροκίνητων, που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα κορυφωθεί, και η ύπαρξη ηλεκτροκίνησης από μόνη της δεν αρκεί για να προτιμήσεις το ένα από το άλλο μοντέλο. Από την άλλη οι επιδοτήσεις των κυβερνήσεων πλησιάζουν σε πολλές χώρες στο τέλος τους. Αυτό σημαίνει πως σύντομα σε πολλές αγορές τα ηλεκτροκίνητα θα ακριβύνουν, και πλέον ένα συμβατικό σχήμα με ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι αρκετό για να το προτιμήσει ένας αγοραστής.

Που σημαίνει πως οι κατασκευαστές πρέπει να προσθέσουν αξία στα αυτοκίνητά τους. Να τα κάνουν πιο θελκτικά, προσθέτοντάς τους στοιχεία που τα ξεχωρίζουν από τα άλλα ηλεκτροκίνητα, ή τα πολύ φθηνότερα συμβατικά. Και εδώ έρχεται η κατηγορία των SUV.

Τα SUV πουλάνε, και μάλιστα με επιπλέον κέρδος για τους κατασκευαστές, γιατί ακριβώς έχουν το κάτι παραπάνω από τα άλλα μοντέλα. Με την αγορά των ηλεκτρικών να αρχίζει να σφίγγει, τα ηλεκτροκίνητα SUV είναι το μέλλον. Ήδη εταιρίες από την Jaguar, μέχρι τη Ford και από την Tesla μέχρι τη Skoda έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για SUV ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Εσείς όμως τι λέτε; Ταιριάζει η ηλεκτροκίνηση στα SUV; Και τελικά είναι ένα ηλεκτροκίνητο SUV πιο πιθανό να το αγοράσετε από ένα συμβατικό μοντέλο με ηλεκτροκίνηση; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

OPEL NEA MONTELA
test center