Στο «σφυρί» μια υπερ-σπάνια 959
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο «σφυρί» μια υπερ-σπάνια 959

3.041 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2017)

Η 959 είναι μια από τις καλύτερες, σημαντικότερες και σπανιότερες Porsche που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η ελαφρωμένη και δυνατότερη έκδοση, πηγαίνει ακόμα παραπέρα.

Στα τέλη του 80, η Porsche αποφάσισε να μην  πάει χαμένη η τεχνολογία και τα κονδύλια που επένδυσε για τη συμμετοχή της στο Group B. Έτσι, δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που ακόμη και σήμερα θαμπώνει με τις καινοτομίες του. Ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και μεταβαλλόμενη τετρακίνηση, ενεργές αναρτήσεις, ένας boxer 2.85 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση και 450 ίππους. Όλα αυτά η «απλή» έκδοση που κυκλοφόρησε σε 292 κομμάτια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μόλις 29 και εκλεκτά αντίτυπα έφεραν την ονομασία «S». Αυτό σήμαινε 100 κιλά λιγότερα με τη χρήση ανθρακονημάτων σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, την αφαίρεση κλιματισμού και ηχοσυστήματος και την υποτυπώδη μόνωση. Επίσης σήμαινε μια αύξηση 65 ίππων, με το συνολικό νούμερο να ανεβαίνει στα 515.
 
Μια 959 S είχε πετύχει μέγιστη ταχύτητα 339 χλμ/ώρα, τη στιγμή που η βασική κατείχε το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο με 317. Η μέτρηση, ωστόσο, δεν επισημοποιήθηκε ποτέ. Ούτε και τα 2.7” που φημολογείται ότι χρειαζόταν για τα πρώτα 100, σε σύγκριση με τα 3.2” της 959.

Ένα τέτοιο ξεχωριστό δείγμα δημοπρατείται στην Αμερική σε ένα μήνα και η τιμή του, αναμενόμενα, είναι εξωφρενική. Το αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει ακόμα την εργοστασιακή βαφή άθικτη και όλα τα μηχανικά μέρη άριστη λειτουργία.

Η τιμή για όλα αυτά αναμένεται να ξεκινήσει από τα 1.5 εκ. με μέγιστο όριο τα 2.1!
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
NISSAN