Στον πάγο το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα!

Στον πάγο το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα!

17.470 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2017)

Τα πολλά λάθη και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τα εσφαλμένα ειδοποιητήρια αναγκάζει, όπως όλα δείχνουν, την Κυβέρνηση να κάνει πίσω στο θέμα με τα ανασφάλιστα οχήματα, παγώνοντας το πρόστιμο των 250 ευρώ. Βρείτε ακόμη πως θα δείτε αν κινδυνεύετε με πρόστιμο!

Μετά από πρόχειρους υπολογισμούς, δημοσιεύματα αναφέρουν πως περίπου το 1/3 των ειδοποιητηρίων που έστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι λάθος. Με άλλα λόγια, τα εσφαλμένα ειδοποιητήρια ενδέχεται να αγγίζουν έως και τις 400.000!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Κύρια αιτία αυτού του αλαλούμ θεωρούνται οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής του οχήματος, καθώς σε αυτές τις καταστάσεις ενημερώνεται η αστυνομία, αλλά όχι το υπουργείο Οικονομικών. Πέραν τούτου, μια ακόμη αιτία θεωρείται η μη έγκαιρη καταχώρηση των περιπτώσεων κατάθεσης πινακίδων, φαινόμενο που εντοπίζεται έντονα στην Περιφέρεια, με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός κατόχων αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να εμφανίζεται ακόμη ότι κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του.
 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων ανθρώπων, στους οποίους επεβλήθη το πρόστιμο των 250 ευρώ για ανασφάλιστο όχημα, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως εξετάζει το πάγωμα των προστίμων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει πριν το τέλος του 2017, οπότε μιλάμε για ενδεχόμενη παράταση έξι μηνών. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν πρόκειται για κατάργηση του προστίμου, απλά οι αρχές θα πάρουν τον χρόνο τους, ώστε να εξεταστούν οι περιπτώσεις στις οποίες φαίνεται να υπάρχουν λάθη.
 

Ωστόσο, στην επιφάνεια έχει έρθει και το σενάριο να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι το τέλος της επανεξέτασης των στοιχείων, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει θετική εξέλιξη καθώς με αυτό τον τρόπο θα γίνει μπαράζ ασφαλίσεων στα οχήματα, χωρίς να αποκλείεται να γλιτώσουν τελικά το πρόστιμο. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν...
 

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL