Η νέα αυτή σχάρα οροφής είναι πιο ελαφριά κατά 40% περίπου σε σχέση με τη χαλύβδινη, ενώ αντέχει εξίσου, καθώς έχει κατασκευαστεί στα ίδια πρότυπα.

Σχάρα οροφής από αλουμίνιο

9.474 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/2/2015

Στο κλάδο προϊόντων αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε σχάρα οροφής από χάλυβα ή αλουμίνιο για μεταφορές μεγάλων φορτίων σε μακρινές διαδρομές.

 
Οι σχάρες οροφής είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες για μεταφορά φορτίων με μεγάλο βάρος και για μακρινές αποστάσεις. Ειδικά μάλιστα αν οι σχάρες οροφής τοποθετούνται σε off road οχήματα, τότε θα πρέπει η κατασκευή τους να πληροί αυστηρά πρότυπα κατασκευής και αντοχής. Οι περισσότερες σχάρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, ώστε να αντέχουν στη "σκληρή" χρήση.

Μια νέα όμως πατέντα που βρήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.xtreme4x4.gr -το οποίο διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και αξεσουάρ για off road οχήματα- είναι η σχάρα οροφής από αλουμίνιο, που, όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της εταιρείας, διαθέτει την ίδια αντοχή με τις χαλύβδινες, αλλά το βάρος της είναι μικρότερο κατά 40%, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί πιο εύκολα και κατά τη διάρκεια μιας μακρινής διαδρομής.