• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η σωστή συντήρηση του συστήματος υγραεριοκίνησης αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι για να απολαύσετε τα οφέλη που προσφέρει η χρήση LPG.

Συντήρηση και έλεγχος του kit LPG

10.582 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2015

Έχετε εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό σας και τώρα πρέπει να το συντηρήσετε σωστά. Ξέρετε τι πρέπει να ελέγχετε και πότε;

 
Ποια είναι η σωστή διαδικασία συντήρησης, service αλλά και αντικατάστασης των αναλώσιμων; Διαβάστε το «ευαγγέλιο» για τη σωστή συντήρηση του LPG κιτ σας, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει.

Αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι χιλιάδες των οδηγών που απολαμβάνουν τα οφέλη της υγραεριοκίνησης είναι πως ένα νευραλγικό κομμάτι της υγραεριοκίνησης είναι και η σωστή συντήρηση του συστήματος για να απολαμβάνουν απροβλημάτιστα τα μεγάλα οφέλη οικονομίας που προκύπτουν από τη χρήση LPG. Αντίστοιχα όπως τα οχήματα πετρελαίου ή βενζίνης, πρέπει να υπόκεινται στα προγραμματισμένα service, που ορίζει ο κατασκευαστής τους, το ίδιο ισχύει και για τα υγραεριοκίνητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, καθώς και συγκεκριμένα αναλώσιμα που πρέπει να αντικαθιστώνται όταν τελειώνει ο «κύκλος ζωής» τους. 

Γενικότερα το υγραέριο, επειδή δεν περιέχει μόλυβδο, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη και καθαρότερη καύση που συνεπάγεται, εσωτερικά μέρη με μικρότερες τριβές και άρα, μεγαλύτερη μακροζωία του κινητήρα. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται κάποιες προφυλάξεις στο service, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα μετά.

Ο πρώτος έλεγχος… πριν την εγκατάσταση
Επειδή η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη το πρώτο που θα πρέπει να φροντίσετε είναι η μετατροπή να γίνει σε εξειδικευμένο συνεργείο για να μην έχετε απρόοπτα καθώς και να ελέγξετε  την προέλευση του κιτ υγραερίου που θα εγκαταστήσετε, ώστε να διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Μάλιστα κατά αυτόν τον τρόπο  θα διαπιστώσετε αν πληρούνται  και οι προδιαγραφές EURO.  

Αφού παραλάβετε το αυτοκίνητό σας, κάντε μόνοι σας κάποια δοκιμή. Αν παρατηρήσετε την παραμικρή δυσλειτουργία, πείτε το στον εγκαταστάτη σας και φυσικά συμφωνείστε μαζί του από πριν για τις εγγυήσεις κατοχυρώνοντας  τη συμφωνία σας εγγράφως.