Ξέρεις πώς κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο;

Ξέρεις πώς κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο;

92.605 Επισκέψεις στο άρθρο

Πώς λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων; Πώς κατασκευάζεται σήμερα ένα αυτοκίνητο; Ποιος ο ρόλος των ρομπότ και των συστημάτων αυτόματου ελέγχου; Ώρα να μάθετε από πόσα στάδια περνά ένα όχημα πριν πάρει την τελική, γνώριμη μορφή του!

Μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις που ξεκίνησε από τον κόσμο της αυτοκίνησης και επεκτάθηκε σε όλων των ειδών τις βιομηχανίες είναι η γνωστή σε όλους μας γραμμή παραγωγής. Στο παρελθόν, κατά την κατασκευή-συναρμολόγηση, το αυτοκίνητο παρέμενε ακίνητο και οι μηχανικοί ήταν αυτοί που μετακινούνταν συνεχώς μαζί με τα εργαλεία τους κάθε φορά που αναλάμβαναν μία διαφορετική εργασία. Ο χρόνος που απαιτούνταν για τη δημιουργία του κάθε αυτοκινήτου άγγιζε τις 12 ώρες με αρνητικές συνέπειες για το κόστος παραγωγής. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Όλα αυτά μέχρι το 1913, οπού ο Henry Ford εφάρμοσε την πρώτη κινητή γραμμή μαζικής παραγωγής στο εργοστάσιο της Ford Motor Company για τη συναρμολόγηση του Ford Model T. Βέβαια, η πρώτη γραμμή παραγωγής δεν είχε καμία σχέση με αυτές που γνωρίζουμε σήμερα. Το σασί του οχήματος ήταν κρεμασμένο σε ένα σχοινί και μετακινούνταν στα επόμενα στάδια συναρμολόγησης, όπου οι εργάτες ολοκλήρωναν την εργασία τους χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν. Με το πέρασμα του χρόνου, το σχοινί αντικαταστάθηκε με τις ταινίες και τους κινητούς διαδρόμους, ενώ πολλές από τις χειρωνακτικές εργασίες γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα με τη συνεισφορά της ρομποτικής.
 
Η γραμμή παραγωγής άλλαξε καθολικά τον τρόπο παραγωγής αυτοκινήτων και σε συνδυασμό με τα σύγχρονα συστήματα αυτόματου ελέγχου και την επιστήμη της ρομποτικής, το κατασκευαστικό κόστος έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ στα εργοστάσια μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο κάθε περίπου 15 δευτερόλεπτα. Ας δούμε, όμως, πως λειτουργεί μία σύγχρονη μονάδα μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center