Με τι τεχνολογικά καλούδια μας δελεάζει το νέο Peugeot 3008;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με τι τεχνολογικά "καλούδια" μας δελεάζει το νέο Peugeot 3008;

Νέο 3008: Ο «γκατζετάκιας» της Peugeot

13.418 Επισκέψεις στο άρθρο

Πέρα από τα νούμερα των επιδόσεων, της κατανάλωσης, ή των διαστάσεων, την οδική συμπεριφορά ή και τη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου, υπάρχουν μερικές φορές κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. 5 «μικρά πραγματάκια» στο νέο Peugeot 3008 που μας άρεσαν γιατί φέρνουν κάτι το νέο και διαφορετικό.

i-Cockpit

i-Cockpit

i-Cockpit

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έτσι ονομάζει η Peugeot την φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού των νέων της μοντέλων. Αυτή διαμορφώνεται από το «πολυεπίπεδο» ταμπλό το οποίο χωρίζεται τμηματικά σε 3 μέρη. Ο πίνακας οργάνων βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο ταμπλό με το τιμόνι και την κολόνα αυτού να είναι ανεξάρτητες από τον πρώτο. Η κεντρική κονσόλα με τη σειρά της χωρίζει τον οδηγό από τον συνοδηγό και με μια ελαφρά γωνία όλων των στοιχείων της προς την πλευρά του οδηγού, συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας οδηγοκεντρικής θέσης οδήγησης. Το ιδιαίτερα μικρό τιμόνι με κομμένες την πάνω και την κάτω πλευρά του συμπληρώνουν αυτή τη λογική της Peugeot. 

Ντουλαπάκι ανάμεσα στα καθίσματα
Το ντουλαπάκι που διαθέτει το Peugeot 3008 ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα είναι ξεχωριστό. Φυσικά και έχουμε ξαναδεί σε άλλες κατασκευές «ψυχώμενους» αποθηκευτικούς χώρους, ωστόσο στο Peugeot 3008 εκείνο είναι μεγάλο σε όγκο και ιδιαίτερα βαθύς. Ένα μικρό ψυγειάκι που ανά περίπτωση μπορεί να αποτελέσει και ένα πολύ πρακτικό και μεγάλο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων που θέλετε να κρατήσετε μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα.

Eυέλικτη μετακίνηση
Η Peugeot πρωτοπορεί, εφοδιάζοντας προαιρετικά το νέο Peugeot 3008 με δυο συστήματα μετακίνησης για αστικές συνθήκες. Πρόκειται για τα καινοτόμα Peugeot ΜΙCRO e-Kick scooter και το e-Bike by Peugeot. To πρώτο είναι ένα ηλεκτρικό ποδοκίνητο πτυσσόμενο πατίνι και το δεύτερο ένα ηλεκτρικό επίσης πτυσσόμενο ποδήλατο μικρών διαστάσεων. Και τα δύο επιτρέπουν την κίνηση στην πόλη ενώ αποθηκεύονται στον χώρο αποσκευών σε ειδικές θέσεις που τους προσφέρει και φόρτιση.

Κρυφός φωτισμός καμπίνας
Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο στην καμπίνα του εσωτερικού του νέου Peugeot 3008, είναι ο κρυφός φωτισμός που συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός premium χαρακτήρα. Τη νύχτα λοιπόν, στην καμπίνα διαχέεται ένας απαλός και όμορφος κρυφός φωτισμός από LED ταινίες που βρίσκονται στα πάνελ των θυρών, στο ταμπλό και στις ποτηροθήκες. Ο μπλε αυτός φωτισμός διαχέεται με ωραίο τρόπο και από δυο σποτάκια λεϊζερ από τον εσωτερικό καθρέφτη του, πάνω στα αλουμινένια «πλήκτρα» - χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας. Tέλος, το σύστημα αρωματισμού της καμπίνας έρχεται να συμπληρώσει τον… «αισθησιακό» χαρακτήρα του. 

Ψηφιακός πίνακας οργάνων
O πίνακας οργάνων του Peugeot 3008 είναι προηγμένης τεχνολογίας όντας ψηφιακός με οθόνη 12,3 ιντσών. Μάλιστα, δίνει την δυνατότητα απεικόνισης, ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού του, αλλάζοντας τη θέση και το σχέδιο των βασικών οργάνων (ταχύμετρο και στροφόμετρο), ενώ μπορεί να «απενεργοποιηθεί» πλήρως από πρόσθετες πληροφορίες, αναγράφοντας μόνον την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου για πιο ξεκούραστες μετακινήσεις. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda