Μια κατηγορία με ολοένα και αυξανόμενη δύναμη! Συγκρίνουμε τα 7 πιο hot crossover για το 2017 και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Μια κατηγορία με ολοένα και αυξανόμενη δύναμη! Συγκρίνουμε τα 7 πιο hot crossover για το 2017 και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Τα 7 «καυτά» crossover του 2017

113.215 Επισκέψεις στο άρθρο (25/3/2017)

Και τα 7 είναι υπέροχα! Εφτά νέες hot προτάσεις στην κατηγορία των crossover/SUV, όπου τα μοντέλα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, θα δώσουν τη μάχη τους για να πρωταγωνιστήσουν στις πωλήσεις του 2017.

Τα crossover/SUV κάνουν επέλαση. Στην Ευρώπη μάλιστα πέρσυ ήταν η πρώτη κατηγορία σε πωλήσεις. Αλλά και στην Ελλάδα δεν πάνε πίσω. Είναι γεγονός πως, εμείς οι Έλληνες πάντα θα «ζαχαρώνουμε» ένα τζιπάκι ή, αν προτιμάτε, ένα πληθωρικό αυτοκίνητο με αρκετή απόσταση από το έδαφος. Λίγο οι κακοτράχαλοι δρόμοι, λίγο η εξόρμηση του 2ημέρου στο βουνό ή στη θάλασσα, κάτι η πανοραμική θέση οδήγησης και το αυξημένο αίσθημα ασφάλειας, να σου η ανάγκη για «ψηλό» αυτοκίνητο. Ακόμα και τώρα στην εποχή της κρίσης τα crossover/SUV δεδομένων των αναλογίων κάθε άλλο παρά μένουν στα ράφια των αντιπροσωπειών. Μάλιστα το 2016 και δει το τελευταίο 3μηνο είχαμε κανονική επέλαση από νέα μοντέλα, τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις πωλήσεις της κατηγορίας τους. Δεν είναι 1, δεν είναι 3, αλλά είναι 7 τα εντελώς νέα ή ανανεωμένα crossover/SUV, που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2017: Νέο Audi Q2 (ψηφίστηκε από εσάς τους αναγνώστες ως το BEST CAR by Auto Τρίτη 2017) και ανανεωμένο Opel Mokka X στην υποκατηγορία των compact μοντέλων και ανανεωμένο Ford Kuga, νέο Peugeot 3008, SEAT Ateca, Toyota C-HR και νέο VW Tiguan ως μικρομεσαίες προτάσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Εμφάνιση: To C-HR κάνει τη διαφορά
Η κατηγορία δεν μας έχει συνηθίσει σε ριζοσπαστικά σχήματα, αλλά όπως φαίνεται το C-HR ήρθε για να… σπάσει αυγά. Το μικρομεσαίο crossover της Toyota ξεφεύγει και ξεχωρίζει με την μοναδική του σχεδίαση, η οποία θα κάνουν πολλούς να το λατρέψουν και άλλους τόσους να το μισήσουν. Εντυπωσιακό δείχνει και το νέο Peugeot 3008 από όπου και να το κοιτάξεις. Το γαλλικό μοντέλο έχει πλέον τις αναλογίες και την απόσταση από το έδαφος ενός κανονικού SUV. Το φρεσκαρισμένο Ford Kuga ξεχωρίζει κυρίως χάρη στην νέα τραπεζοειδή μάσκα, ενώ πιο συγκρατημένα σε σχεδίαση δείχνουν τα βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα (MQB) SEAT Ateca και VW Tiguan, με το πρώτο να τονίζει τον δυναμισμό και το δεύτερο την κομψότητά του. Tα πιο compact σε διαστάσεις Audi Q2 και Opel Mokka X (διαθέτουν επίσης ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Το premium μοντέλο της Audi ξεχωρίζει με την μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα μπροστά και αν μη τι άλλο προκαλεί το ενδιαφέρον σε κάθε πέρασμά του. Δεν είναι τυχαίο, που ψηφίστηκε και ως BEST CAR 2017, ανάμεσα από 26 ακόμη μοντέλα όλων των κατηγοριών. Το Mokka X είναι η ριζική ανανέωση του Mokka και εφαρμόζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Οpel, ειδικά στο μπροστινό μέρος.

Και σε 4Χ4…
Με εξαίρεση το Peugeot 3008, όλα τα μοντέλα της παρουσίασης διαθέτουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Αλφαβητικά, το Audi Q2 προσφέρεται με τετρακίνηση quattro ως 2,0 ΤDI 150/190 PS, το Ford Kuga ως 1,5 EcoBoost 180 PS & 2,0 ΤDCi 150/180 PS, το Opel Mokka X ως 1,4Τ 140/152 PS & 1,6 CDTi 136 PS, το SEAT Ateca ως 1,4 TSI 150 PS & 2,0 TDI 150/190 PS, το Toyota C-HR ως 1,2Τ CVT και το VW Tiguan ως 1,4 TSI 150 PS & 2,0 TDI 150/190 PS. To Peugeot 3008 αντί τετρακίνησης προσφέρει το σύστημα Advanced Grip Control, που μέσω 5 προγραμμάτων λειτουργίας σε συνεργασία με το ESP βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε σαθρά εδάφη (λάσπη, χώμα, άμμο, χιόνι κτλ.)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center