Δείτε το top 3 από κάθε κατηγορία σύμφωνα με τα κριτήρια της δημοσιογραφικής ομάδας του Auto Τρίτη.

Δείτε το top 3 από κάθε κατηγορία σύμφωνα με τα κριτήρια της δημοσιογραφικής ομάδας του Auto Τρίτη.

Τα καλύτερα ανά κατηγορία

233.084 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2016)

Ανάμεσα στα εκατοντάδες αυτοκίνητα που έχουμε αξιολογήσει, ξεχωρίζουμε τα 3 καλύτερα από τις 5 δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς.

Τα καλύτερα αυτοκίνητα από κάθε κατηγορία προκύπτουν από την αξιολόγηση που κάνουμε σε κάθε νέο υπό δοκιμήν αυτοκίνητο. Μέσα στην πληθώρα αυτών των μοντέλων ξεχωρίζουμε τα 3 καλύτερα από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εκείνες είναι η κατηγορία των μίνι, των μικρών, των μικρομεσαίων και των Crossover αυτοκινήτων. Οι κατηγορίες αυτές χωρίζονται σε εκείνες που αφορούν τα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου εκτός από την κατηγορία των μίνι που περιλαμβάνει μόνο δύο μοντέλα diesel (Fiat 500 και Fiat Panda). Αντίστοιχα στα Crossover εκτός των κατηγοριών με βάση των κινητήρα, διαχωρίζουμε τα μοντέλα σε εκείνα που ανήκουν στην μικρή και στην μικρομεσαία κατηγορία. Ορισμένα μάλιστα εκ των κορυφαίων αυτοκινήτων με βάση την αξιολόγησή μας έχουν «θρονιάσει» όχι μόνο στους πίνακές μας, αλλά και στις προτιμήσεις σας όπως αποδεικνύεται από τις πωλήσεις τους. Ποια είναι τελικά τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία και για ποιο λόγο βρίσκονται ψηλά στην αξιολόγησή μας θα το δείτε παρακάτω. 
Τομείς αξιολόγησης
Οι τομείς που αξιολογούμε κάθε νέο αυτοκίνητο είναι στο σύνολό τους 9 και μέσω εκείνων προκύπτει μια τελική βαθμολογία για το κάθε μοντέλο. Αυτή μετατρέπεται ανάλογα σε «αστέρια», με τα 5 αστέρια να είναι και τα περισσότερα που μπορεί να δεχθεί ένα μοντέλο. Οι τομείς αξιολόγησης έχουν διαφορετική βαρύτητα και κρίνονται ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, ενώ μεταβάλλονται ανάλογα σε κάθε μοντέλο που φέρει κάτι καινούριο (π.χ. κινητήρα). Αναλυτικά οι τομείς αξιολόγησής μας είναι η κατανάλωση και ρύποι, η ενεργητική ασφάλεια και τα φρένα, η παθητική ασφάλεια, το Value for Money, η αξιοπιστία και συχνότητα βλαβών, ο κινητήρας και οι επιδόσεις, η εικόνα, η ποιότητα και η τεχνολογία, η άνεση και οι χώροι αλλά και τέλος, η μεταπωλητική αξία του κάθε μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center