Ας δούμε τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες...

Ας δούμε τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες...

Τέλη με το μήνα

3.130 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2016)

Δείτε τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα τέλη κυκλοφορίας για όσους πάρουν πίσω τις πινακίδες τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, η κυβέρνηση ετοιμάζει τροπολογία η οποία θα προβλέπει, για όσους πάρουν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους τις οποίες έχουν καταθέσει, τη δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Αναλογικά φυσικά θα υπολογίζεται και η επιβάρυνση από τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.  
Στόχος της κυβέρνησης με την κίνηση αυτή είναι να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες οχημάτων (περίπου 750.000) τις πινακίδες τους και έτσι να εισρεύσουν λεφτά στα κρατικά ταμεία. 
Όπως όλα δείχνουν, η τροπολογία θα δίνει τη δυνατότητα της ανάκτησης πινακίδων για:
  • Έως τρεις μήνες
  • Τρεις έως έξι μήνες
  • Πάνω από έξι μήνες
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει αναλογικά τα 3/12 ή 6/12 των τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητό του και "πρόστιμο" 1/12. Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης 2λιτρου με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας το 2004, που κανονικά θα πλήρωνε 630 ευρώ το χρόνο, αν πάρει πίσω τις πινακίδες του για τρεις μήνες θα πληρώσει 210 ευρώ (630 ευρώ διά 12 μήνες = 52,5 ευρώ. Επομένως 52,5 ευρώ το μήνα επί τρεις μήνες 157,5 ευρώ. Συν τον ένα μήνα "πρόστιμο" φτάνουμε στα 210 ευρώ).
Στην τρίτη περίπτωση, που ο ιδιοκτήτης θα πάρει τις πινακίδες για 7 μήνες και πάνω θα πληρώσει και πάλι αναλογικά αλλά αυτή τη φορά το "πρόστιμο" θα είναι δύο μήνες. Για παράδειγμα, κάποιος που θα πάρει τις πινακίδες για 7 μήνες θα πληρώσει αναλογικά για 9 μήνες. 
Το παράδοξο με τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι πως αν κάποιος αποφασίσει να πάρει πίσω τις πινακίδες τον Φεβρουάριο (δηλαδή για 11 μήνες έως το τέλος του χρόνου) θα πληρώσει μαζί με το πρόστιμο 13 μήνες...
Εσάς πως σας φαίνεται το ενδεχόμενο της αναλογικής πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Σας βρίσκει σύμφωνους ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto