Test: Giulietta 1,6 120 PS

52.903 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/1/2016

Πιστή στο ταμπεραμέντο των Ιταλών, η Alfa Romeo Giulietta με τον νέο 1.600άρη Euro 6 diesel των 120 ίππων προσφέρει καλύτερη απόδοση και βελτιωμένες επιδόσεις, χωρίς να επιβαρύνει κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε σχέση με τον προηγούμενο 1,6 των 105 ίππων.

 
Whats new
-Νέος κινητήρας 1,6 diesel με 120 άλογα
-Βελτίωση σε επιδόσεις
-Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων
-Τιμή από 20.530 ευρώ

+ Απόδοση κινητήρα-επιδόσεις, σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, ποιότητα, οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, φρένα
- Χώροι στο πίσω κάθισμα, άνεση ανάρτησης

Σε μια αλλαγή ουσίας, η Alfa Romeo βάζει στη Giulietta τη νεότερη έκδοση του 1,6 πετρελαιοκινητήρα του Fiat Group, που πληροί το πρότυπο ρύπων Euro 6 και προσφέρει περισσότερη δύναμη (120 από 105 ίππους) και βελτιωμένη κατανάλωση σε σχέση με πριν. Κατά τα άλλα, η Giulietta με τον Euro 6 diesel δεν έχει κάποια αλλαγή στο πεδίο της σχεδίασης, διατηρώντας τη στιλάτη παρουσία που ήδη γνωρίζουμε, ενώ τιμολογιακά, το κόστος της έκδοσης είναι από 20.530 ευρώ (με έκπτωση 1.940 ευρώ), με πολύ καλό εξοπλισμό στη βασική επιλογή Progression.

Σε σχέση με την Giulietta 1,6 JTDM-2 105 PS, η 1,6 JTDM-2 120 PS…
… κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 0,1 δλ. λιγότερο
… έχει κατά μέσο όρο γρηγορότερες ρεπρίζ κατά 0,3 δλ.
… έχει τελική ταχύτητα υψηλότερη κατά 10 χλμ./ώρα
… καίει 0,4 λτ./100 χλμ. λιγότερο
… έχει εκπομπές CO2 χαμηλότερες κατά 5 γρ./χλμ.

 
  • Θανασης

    Αξιζει πολυ περισσοτερο απο καποια υπερτιμημενα που βγαζουν καυσαερια

      33
  • giorgos alfa75 america

    Φιλε ΛΕΠΕ ΜΚ7 ,ενταξει μην τα παραλες.Σιγουρα ειναι αξιοπιστα τα HONDA αλλα όταν μιλαμε για Αlfa που είναι εφαμιλη σε αξιοπιστια καθως μεχρι και οι ιαπωνες της Suzuki το αποδέχονται αυτό ,τοποθετώντας ιταλικούς πετραιλεοκινητηρες στο vitara,καταλαβαίνεις ότι παιρνοντας Αlfa εχει και ότι καλυτερο από στησιμο αυτοκινητου.Πολυ καλη η Honda ,αλλα δεν συγκρινεται με Alfa.Ξερω ότι θα διαφωνισεις αλλα δεν πειραζει.

      30
  • auto

    Οπως τα λές φίλε Θανάση,φοβερή η Julieta,με μια ιστορία πίσω της η ALFA και χωρίς να λαδώνει μην σκουριάσουν οι αβανταδόροι παντού όπως κάνει τόσα χρόνια το γκρούπ για να βγαίνει και καλά πρώτο.Κόψτε και αυτό παίδες στο autotriti που σας θίγουμε τους εργοδότες σας.

      20
  • ΛΕΠΕ ΜΚ7

    προτιμω το CIVIC !! ποιο ολοκληρωμενο και ειναι και HONDA ετσι . .

      9
  • nolian

    AN I GIULIETTA EIXAI PARAPANO XOROUS KAI LIGO PIO ANETI ANARTASI THA HTAN SUPER

      5
  • Μιλτος

    Εχω μια Alfa Romeo Giulietta και έχω τρομάξει από τις βλάβες που έχει βγάλει. Κάθε φορά που μπαίνω μέσα φοβάμαι πως ότι αγγίξω θα σπάσει, θα διαλυθεί..Δεν έχει περάσει ποτέ από τα χέρια μου πιο άχρηστο αυτοκίνητο.

      1