Η GLE καταφέρνει και ισορροπεί ιδανικά σε οδική συμπεριφορά ανάμεσα σε άσφαλτο και χώμα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η GLE καταφέρνει και ισορροπεί ιδανικά σε οδική συμπεριφορά ανάμεσα σε άσφαλτο και χώμα.

Test: Μercedes GLE 350 d

27.452 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2016)

Η νέα Mercedes GLE παίρνει τη σκυτάλη από την ML προβάλλοντας υψηλή πολυτέλεια, αλλά και διαθέτοντας μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες.

What is new

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της GLE 350 d.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της GLE 350 d.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Νέα ονομασία
Κινητήρας diesel 3,0 λίτρων με 258 ίππους
9τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων
Καίει 8,9 λτ./100 χλμ. 
 
+ Κινητήρας, κιβώτιο, σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής, χώροι, εκτός δρόμου δυνατότητες με το πακέτo off road, τεχνολογία, άνεση ανάρτησης 
- Αίσθηση συστήματος διεύθυνσης, τάσεις πλεύσης αμαξώματος σε γρήγορη οδήγηση 
 
Η ML Class παρουσιάστηκε το 1997 και ήταν το πρώτο SUV αυτοκίνητο της Mercedes μέχρι το 2008 που παρουσιάστηκε και η μικρή GLK. Δεκαεννέα χρόνια αργότερα η ML δίνει την σκυτάλη στην GLE, η οποία ωστόσο δεν είναι νέο μοντέλο αλλά ουσιαστικά πρόκειται για την, ανανεωμένη έκδοση της ML του 2011. Στα πρότυπα της νέας ονοματοδοσίας των μοντέλων της, η Mercedes άλλαξε το όνομα της ML σε GLE, ενώ αυτή είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, την SUV και την Coupe, αποτελώντας ουσιαστικά δυο διαφορετικά αυτοκίνητα σε χαρακτήρα αλλά με κοινά μηχανικά μέρη. Η GLE SUV που δοκιμάζουμε και που αποτελεί ουσιαστικά τον συνεχιστή της ML, προβάλλει υψηλή ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια, ενώ με το προαιρετικό πακέτο off road που διατίθεται συνεχίζει και ως GLE να εντυπωσιάζει με τις εκτός δρόμου δυνατότητές της.
 
Επιβλητική κυρία
H Mercedes GLE είναι όμορφη σχεδιαστικά και επιβάλλεται αρχικά μέσω του όγκου της και εν συνεχεία μέσω της σχεδίασης. Το εμπρόσθιο μέρος είναι και το πιο ενδιαφέρον αισθητικά στην GLE με τα όμορφα φωτιστικά σώματα LED σε συνδυασμό με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και τα έντονα νεύρα του καπό, να προσδίδουν δυναμισμό. Στα πλαϊνά της η GLE θυμίζει έντονα την ML με τα χαρακτηριστικά παράθυρα της 3ης κολώνας να δίνουν και εδώ το παρών, ενώ το πίσω μέρος εκφράζει περισσότερο το εκλεπτυσμένο προφίλ της GLE.
 
Aπό 87.000 ευρώ
Η τιμή της GLE με τον κινητήρα diesel των 3 λίτρων ανέρχεται στα 87.000 ευρώ με τον εξοπλισμό να είναι φυσικά πλήρης. Όπως και σε όλες τις Mercedes έτσι κι εδώ ο κατάλογος με τον προαιρετικό εξοπλισμό είναι μεγάλος και ανεβάζει κατά πολύ την τιμή της. Στην GLE πάντως και εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει βλέψεις για εκτός δρόμου αποδράσεις, η αερανάρτηση AIRMATIC και το πακέτο off road που αποτελούν τα βασικά της χαρακτηριστικά εκεί, αυξάνουν την τιμή της κατά 6.500 ευρώ περίπου. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto