Η Mercedes SLC είναι όμορφη είτε κλειστή είτε ανοιχτή. Ανοιχτή δείχνει τον πιο εκλεπτυσμένο της χαρακτήρα, ενώ κλειστή συνδυάζει την ομορφιά με την δυναμική που διαμορφώνουν οι γραμμές του αμαξώματος.

Η Mercedes SLC είναι όμορφη είτε κλειστή είτε ανοιχτή. Ανοιχτή δείχνει τον πιο εκλεπτυσμένο της χαρακτήρα, ενώ κλειστή συνδυάζει την ομορφιά με την δυναμική που διαμορφώνουν οι γραμμές του αμαξώματος.

Test: Μercedes SLC 180

(30/7/2016)

Η Mercedes επανέρχεται στα roadsters με την ανανεωμένη έκδοση της SLK της οποίας αλλάζει και το όνομα. Η SLC προσφέρει απλόχερα τον ουρα­­νό με τα άστρα σε όσους μπορούν να διαθέσουν το αντίτιμο.

What is new
- 1,6 turbo με 156 ίππους
- Σκληρή αναδιπλούμενη οροφή
- Τιμή 48.000 ευρώ
+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής, αίσθηση κάμπριο, οδική συμπεριφορά και αίσθηση, λειτουργία κιβωτίου 9G-Tronic, ανάρτηση
- Τιμή, επιδόσεις και κατανάλωση κινητήρα
Τα «βαφτίσια» για την Mercedes συνεχίζονται με απώτερο σκοπό να γίνει μια ενοποίηση των μοντέλων της σε κάθε μία από τις κλασικές κατηγορίες αυτοκινήτων που διαθέτει (A, C, E, S). Έτσι, η SLC έρχεται ως η ανανεωμένη έκδοση της τρίτης γενιάς της SLK, με την αλλαγή του τελευταίου γράμματος στο όνομά της να προσδιορίζει το που τοποθετείται το μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας.
Αισθητική ανανέωση και όχι νέα γενιά
Η SLC δεν είναι η νέα γενιά του roadster της Mercedes αφού βασίζεται στην R172 που παρουσιάστηκε το 2011. Από εκείνη δανείζεται κάποια στοιχεία μηχανολογικής φύσης, αλλά σε επίπεδο εμφάνισης διαφέρει αρκετά. Σαφώς η μεγαλύτερη διαφοροποίηση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο μέρος, με την SLC να ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Mercedes Benz η οποία σε μεγάλο βαθμό μαγνητίζει τα βλέμματα στο πέρασμά της. 
Είτε κλειστή είτε ανοιχτή, η SLC καταφέρνει και δείχνει το επιβλητικό της ύφος που απορρέει από την εμπρόσθια μάσκα με τα κατά Mercedes «διαμαντάκια», το μεγάλο καπό και τις σπορ λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα που εφοδιάζουν την έκδοση με το πακέτο AMG όπως της δοκιμής μας. Αντίστοιχα όμορφη είναι και η σχεδίαση στο πίσω μέρος με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της SLC εκεί. 
Συνολικά θα λέγαμε ότι το αμάξωμα της SLC αν και κόμπακτ σε διαστάσεις δείχνει πολύ μεγαλύτερο (είναι και αυτό το λευκό χρώμα...) θυμίζοντας αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και δη μεγαλύτερης Mercedes. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center