Το Nissan X-Trail προσφέρεται και με ένα εξελιγμένο αυτόματο CVT κιβώτιο, το οποίο επιτείνει την ευκολία οδήγησης του.

Test: Nissan X-Trail 1,6 dCi X-Tronic CVT

8.300 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/10/2015

Το Nissan X-Trail προσφέρεται και με ένα εξελιγμένο αυτόματο CVT κιβώτιο, το οποίο επιτείνει την ευκολία οδήγησης του μεγάλου crossover ακόμα και μέσα στην πόλη.

 
Όπως διαπιστώσαμε στη δοκιμή του νέου, 3ης γενιάς Nissan X-Trail παρά την αύξηση των διαστάσεων και το μεγάλο του μήκος (4.643 χλστ.) είναι ένα εξαιρετικά εύκολο στην οδήγηση crossover. H επιλογή για αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, το οποίο η Nissan έχει βαφτίσει X-Tronic, υπόσχεται να κάνει ακόμη πιο ξέγνοιαστη την καθημερινότητα μαζί του. 

Κινητήρας-Κιβώτιο: Ομαλή συνεργασία
Με 130 άλογα και 320 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. ο 1,6 dCi είναι ένας από τους κορυφαίους turbodiesel, που κυκλοφορούν. Το κιβώτιο είναι γρήγορο στις αντιδράσεις του, ομαλό στις αλλαγές και εντελώς αγχολυτικό στην καθημερινή οδήγηση. 

Στο δρόμο: Ανετο και φιλικό
Όπως είναι λογικό, το αυτόματο κιβώτιο κάνει παιχνιδάκι την οδήγηση του Nissan X-Trail, ακόμη και μέσα στην πόλη. Οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης καταπίνουν τις ανωμαλίες και παρότι σε μερικές εγκάρσιες κακοτεχνίες δε λείπουν κάποιοι θόρυβοι, η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του Nissan X-Trail 1,6 dCi X-Tronic CVT στο τεύχος του Auto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 13/10/2015.