Η τετρακίνηση του Vitara είναι γρήγορη και αποτελεσματική και το καθιστά εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η τετρακίνηση του Vitara είναι γρήγορη και αποτελεσματική και το καθιστά εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου.

Test: Suzuki Vitara 1,4 T

(9/9/2016)

Το Suzuki Vitara αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν 1.400 τούρμπο βενζινοκινητήρα 140 ίππων και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητές του αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Από την γκάμα του Suzuki Vitara έλειπε ένας χαμηλού κυβισμού τούρμπο βενζινοκινητήρας. Ok, ως βενζινοκίνητο προσφερόταν με τον ατμοσφαιρικό 1,6 λτ. των 120 ίππων, όμως αυτός ήταν οριακός τόσο σε επιδόσεις, όσο και στην κατανάλωση όταν το πίεζες. Επομένως, πλέον, με την προσθήκη του νέου 1,4 turbo Boosterjet κινητήρα των 140 ίππων και 220 Nm ροπής από τις 1.500 έως τις 4.000 σ.α.λ., το ιαπωνικό crossover γίνεται πιο ενδιαφέρον από ποτέ, αφού έχει και καλύτερες επιδόσεις, και είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση (5,4 λτ./100 χλμ. είναι η επίσημη μέση κατανάλωση).
Eμφάνιση: Με S πινελιέςΌσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση το Vitara αντλεί την έμπνευσή του από το πρωτότυπο iV-4 Concept και καταφέρνει να δημιουργεί ένα νεανικό προφίλ. Χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις, το ιαπωνικό μοντέλο δείχνει αρκετά σύγχρονο με την εμπρόσθια μάσκα και τον προφυλακτήρα με τους LED προβολείς να αποπνέουν δυναμικότητα. Μάλιστα, στην έκδοση S φέρει επιπλέον πινελιές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις όπως διαφοροποιημένη εμπρός μάσκα, μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ασημί σατινέ εξωτερικούς καθρέφτες και κόκκινου χρώματος κάλυμμα προβολέα LED. Από την άλλη, η σχεδίαση του πίσω τμήματος είναι γνώριμη και λίγο πιο συγκρατημένη παραπέμποντας στο μεγαλύτερο SX4 S-CROSS. Τέλος, να σημειώσουμε πως η ιαπωνική εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στις επιλογές εξατομίκευσης του αυτοκινήτου, αφού είναι διαθέσιμοι 14 εξωτερικοί χρωματισμοί και παράλληλα ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει την οροφή του αυτοκινήτου σε μαύρο ή λευκό χρώμα.
Από 27.460 ευρώΤο Suzuki Vitara με τον νέο 1.400άρη Boosterjet κινητήρα διατίθεται σε μία μόνο έκδοση και κοστίζει 27.460 ευρώ. Η τιμή του είναι λίγο αλμυρή για τα δεδομένα της κατηγορίας, ωστόσο να σημειώσουμε πως η έκδοση S είναι παραπάνω από υπερπλήρης. Ενδεικτικά, πέραν των «βασικών», όπως οι 7 αερόσακοι, το ESP και οι ηλεκτρικές ανέσεις, διαθέτει LED προβολείς, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, θερμαινόμενα καθίσματα με suede ταπετσαρία, διζωνικό κλιματισμό και προηγμένο σύστημα πολυμέσων με ενσωματωμένο navi.

Το νέο Vitara για πρώτη φορά έρχεται με τούρμπο μοτέρ 1,4 λτ.

Το νέο Vitara για πρώτη φορά έρχεται με τούρμπο μοτέρ 1,4 λτ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center