Πως μπορείτε να κρατήσετε την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας ψηλά; Και όμως είναι πολύ εύκολο.

Την κρατάτε ψηλά;

15.370 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/11/2015

Κακά τα ψέματα, με το που βγεις από την αντιπροσωπεία, με το κλειδί στο χέρι, το αυτοκίνητό σου αρχίζει να χάνει σε μεταπωλητική αξία. Είναι, όμως, στο ίδιο σου το χέρι να καταφέρεις να την κρατήσεις ψηλά.

 
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν αγοράζει με τη σκέψη του πόσα ευρώ θα πάρει πίσω όταν θα έρθει η ώρα να πουλήσει. 

Για να κρατήσεις, λοιπόν την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σου ψηλά, πρέπει όταν θα έρθει η ώρα της πώλησης να μπορείς να αποδείξεις τρία πράγματα:

1. Ότι δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο κοντέρ είναι σωστά.
2. Ότι είναι σωστά συντηρημένο.
3. Ότι είναι «καθαρό» και πως δεν έχει άλλα προβλήματα.

Το τελευταίο είναι δουλειά του αγοραστή και αποδεικνύεται μέσα από ένα προσεκτικό έλεγχο, τόσο μηχανολογικό, όσο ηλεκτρονικό, αλλά και για τυχόν τρακαρίσματα.

Για να μπορέσεις όμως να αποδείξεις πως δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και ότι το αυτοκίνητό σου είναι σωστά συντηρημένο, τότε πρέπει να έχεις ένα αξιόπιστο βιβλίο service.

Το βιβλίο service είναι η πιο σίγουρη πιστοποίηση και η δύναμη του πωλητή.

Σε ένα αξιόπιστο service book, με σφραγίδες του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, βρίσκει κανείς όλες τις βλάβες και τα services, όπως και τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.
Ένα αξιόπιστο βιβλίο service είναι ο αδιάψευστος μάρτυράς σου.
Ειδικά εάν έχει κρατήσει και όλες τις αποδείξεις για κάθε service, που αναφέρεται στο βιβλίο.

Εκτός αυτού, όμως, μέσα από αυτό φαίνεται και η κατάσταση του αυτοκινήτου. Ότι έχει συντηρηθεί με τα γνήσια ανταλλακτικά, από ειδικευμένους τεχνίτες και τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο αγοραστής μάλιστα, έχει σήμερα τη δυνατότητα, να επιβεβαιώσει όσα από τα service που αναφέρονται στο βιβλίο service έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της μάρκας, ζητώντας από την αντιπροσωπεία το ηλεκτρονικό αρχείο service για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (Δες έρευνα του περιοδικού AutoΤρίτη που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος την Τρίτη 24 Νοεμβρίου).

Όπως καταλαβαίνετε, μέσα σε όλο αυτό το «πανηγύρι» γυρισμένων χιλιομέτρων που γίνεται σε όλα σχεδόν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αν το δικό σας αυτοκίνητο είναι σε θέση να αποδείξει ότι:

- Δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα,
- Έχει συντηρηθεί σωστά,

Τότε η αξία του, όταν φτάσει η ώρα να πουληθεί, εκτοξεύεται προς τα πάνω.
Και δεν σας κοστίζει και τίποτα τελικά, το να προσέχετε ότι συμπληρώνουν σωστά το βιβλίο service σας και να κρατάτε τις αποδείξεις σε κάθε service.

Δείτε, αν θέλετε, και τα μεγάλα μας θέματα για το θέμα στα δύο τεύχη του περιοδικού που κυκλοφορούν στα περίπτερα και δίνουν απαντήσεις:

- Πώς γυρίζουν τα χιλιόμετρα;

- Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε αν αγοράζετε μεταχειρισμένο από ιδιώτη, εταιρεία ενοικιάσεων/leasing ή εισαγόμενο εξωτερικού

- Τι πρέπει να ελέγξετε πριν αγοράσετε μεταχειρισμένο

Αλλά και φιλοξενούν τις δικές σας εμπειρίες από το ζήτημα.

Μετά από όλα αυτά, εσείς τι λέτε; Αν σκοπεύατε να αγοράσετε μεταχειρισμένο, θα προτιμούσατε ένα αυτοκίνητο με «όλες τις αποδείξεις» για τα χιλιόμετρα και την καλή συντήρησή του;