Tips θερμομόνωσης και για φθηνότερη θέρμανση

Tips θερμομόνωσης και για φθηνότερη θέρμανση

1.487 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2015)

Υπολογίστε τα χρήματα που χρειάζεστε κάθε χρόνο για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μειώστε το ποσό κατά 50% και απολαύστε ζεστό σπίτι με λιγότερα έξοδα. Πώς; Με τη θερμομόνωση φυσικά!

Η θερμομόνωση είναι ο πρώτος και αποτελεσματικότερος τρόπος να μειωθούν τα έξοδα θέρμανσης σε ένα σπίτι. Όσο καλό κι αν είναι το σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιούμε, η ενέργεια που καταναλώνεται σε ένα σπίτι με ανεπαρκή μόνωση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα απαιτούνταν για ένα σπίτι με καλή μόνωση.
Οι θερμικές απώλειες προκαλούνται σε ένα κτίριο από τη μετάδοση της θερμότητας του αέρα ενός εσωτερικού χώρου προς την ατμόσφαιρα ή προς ψυχρότερους γειτονικούς χώρους ή/και αντίστροφα. Είναι γνωστό ότι, ανάμεσα σε δύο σώματα με διαφορετικές θερμοκρασίες, προκαλείται μία συνεχής ροή θερμότητας από το θερμότερο προς το ψυχρότερο, κάτι που συμβαίνει το χειμώνα από το εσωτερικό του κτιρίου προς τον εξωτερικό κρύο αέρα, αλλά και το καλοκαίρι, από τον εξωτερικό θερμό αέρα προς το δροσερότερο εσωτερικό του κτιρίου. Αυτή η ροή θερμότητας είναι αδύνατο να εμποδιστεί τελείως και μπορεί, μόνο, να περιοριστεί ως προς την ένταση και τη διάρκειά της. Αυτό γίνεται κατορθωτό με την θερμομόνωση του κτιρίου η οποία επιβραδύνει την ταχύτητα ανταλλαγής θερμότητας μέσα από τις επιφάνειες (τοίχους, στέγες, πατώματα, κουφώματα) που χωρίζουν περιοχές ή χώρους διαφορετικής θερμοκρασίας.
Όλα τα κτίρια που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα μετά το 1980 είναι μονωμένα βάσει του Κανονισμού Θερμομόνωσης, όμως σχεδόν όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980 ( σχεδόν το 82% των κτιρίων στην Ελλάδα) δεν έχουν μόνωση.
Η αναλογία κατανάλωσης ενέργειας (και του κόστους της φυσικά) για τις ανάγκες θέρμανσης-ψύξης μεταξύ κτιρίων με και χωρίς μόνωση είναι 1 προς 3.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN