Τα οχήματα που θα προκύψουν από τη συνεργασία των VW και Tata Motors αναφέρονται ως «οικονομικά».

Τα οχήματα που θα προκύψουν από τη συνεργασία των VW και Tata Motors αναφέρονται ως «οικονομικά».

To 2018 τα οικονομικά VW

4.518 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2017)

Μια σειρά από «οικονομικά μοντέλα» ετοιμάζει το Volkswagen Group, χάρη στις νέες συνεργασίες των Γερμανών με εταιρείες από την Ινδία και την Κίνα. Πότε αναμένονται και πού θα διατίθενται;

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι VW και Tata Motors ανακοίνωσαν πως θα δουλέψουν από κοινού πάνω σε μια σειρά μοντέλων. Πλέον υπάρχουν και οι πρώτες πληροφορίες για την εν λόγω συνεργασία, με τα οχήματα να αναφέρονται ως «οικονομικά». Οπότε, αναμένουμε οι τιμές τους να είναι κάτω από αυτές της Skoda, η οποία αποτελεί την entry-level φίρμα του Volkswagen Group.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σημειώνουμε πως εκτός από την ινδική Tata Motors, η VW έχει αντίστοιχες συνεργασίες με τις κινέζικες FAW και JAC. Τα μοντέλα που θα προκύψουν από αυτές, θα έχουν κόστος από 8.000 ως 11.000 ευρώ. Αρχή θα γίνει με ένα μεσαίο SUV, ενώ θα ακολουθήσουν ένα sedan και ένα hatchback.
  
Τα πρώτα «οικονομικά μοντέλα» προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την εμπορική τους καριέρα το 2018, ενώ την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλα. Στην Κίνα θα φέρουν τα λογότυπα μιας νέας, ανώνυμης προς το παρόν, φίρμας. Αυτά τα οχήματα θα πωλούνται και εκτός Κίνας, σε περιοχές όπως η Ν. Αμερική, η Αφρική, η Αν. Ευρώπη, η Ινδία και η περιοχή της Βαλτικής.
 
Επιπλέον, θέλοντας να καθαρίσει το όνομά της από το Dieselgate, η VW θα λανσάρει ως το 2018, πάνω από 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ ως το μέσα της επόμενης δεκαετίας, θα διαθέτει περισσότερα από 30 σχετικά οχήματα. Μέσα στο τρέχον έτος, το group θα παρουσιάσει περίπου 60 νέα μοντέλα. Τέλος, η εταιρεία θα καταστήσει τους κινητήρες βενζίνης πιο καθαρούς, βάζοντάς τους φίλτρα μικροσωματιδίων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto