Ο Βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος της Ισπανίας συνάντησε στο εργοστάσιο Martorell, το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα SEAT Ibiza του 1986.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος της Ισπανίας συνάντησε στο εργοστάσιο Martorell, το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα SEAT Ibiza του 1986.

Το SEAT Ibiza του Βασιλιά

6.162 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2014)

Δείτε το πρώτο όχημα του Βασιλιά Φιλίππου του 6ου της Ισπανίας, ένα χρυσό SEAT Ibiza του 1986, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της συλλογής ιστορικών οχημάτων της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο εργοστάσιο Martorell της SEAT, ο Βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος της Ισπανίας γνώρισε μια έκπληξη. Καθώς περιηγείτο στις εγκαταστάσεις, είδε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα 1.500άρι χρυσό Ibiza πρώτης γενιάς, το οποίο του το έκανε δώρο το 1986 για τα 18α γενέθλιά του, ο πατέρας του Βασιλιάς Χουάν Κάρλος.Η αναπαλαίωση του οχήματος δεν ήταν εύκολη, καθώς ήταν ακινητοποιημένο για πάνω από 16 χρόνια, ενώ είχε ήδη προλάβει να διανύσει 152.000 χλμ. Πολλή δουλειά έγινε και στο χρώμα, στις ταπετσαρίες, τα ελαστικά και τους τροχούς, ενώ τα καθίσματα έχουν φτιαχτεί ειδικά για τις διαστάσεις του Φιλίππου. Αλλες ιδιαιτερότητες του εν λόγω Ibiza είναι ο κινητήρας με Injection και το air condition, χαρακτηριστικά που πέρασαν στην παραγωγή δύο χρόνια αργότερα.Περιέργως το SEAT Ibiza δεν θα αποτελέσει βασιλικό δώρο, αλλά θα κοσμήσει με την παρουσία του την συλλογή ιστορικών μοντέλων της φίρμας, η οποία απαριθμεί πάνω από 250 μέλη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw