H Citroen επιστρέφει στις ρίζες της αλλά χωρίς να γίνεται ρετρό.

H Citroen επιστρέφει στις ρίζες της αλλά χωρίς να γίνεται ρετρό.

Το μέλλον της Citroen

4.355 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2016)

Τι αλλάζει στη Citroen, και πως επιστρέφει στις ρίζες της χωρίς να γίνεται ρετρό;

Τι έχει αλλάξει στη Citroen τα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

τελευταία πέντε χρόνια; Και τι θα δούμε στα επόμενα; Μπορεί η Citroen να ξαναγίνειαυτό που ήταν χωρίς όμως να γίνει ρετρό και απλά σκιά του παρελθόντος της; Οεπικεφαλής της μάρκας αυτό νομίζει.

Η Citroen διέφερεπάντοτε. Όταν όλοι οι κατασκευαστές είχαν πισωκίνητες μαούνες πάνω σε σασίτύπου σκάλας, η Citroen διέθετε κίνηση εμπρός και αυτοφερόμενο αμάξωμα. Όταν οι άλλοι κατασκευαστέςείχαν φύλλα σούστας και άκαμπτους άξονες, η Citroen είχεανεξάρτητη και υδροπνευματική ανάρτηση σε όλους τους τροχούς. Όταν όλοι οιάλλοι κατασκευαστές έφτιαχναν αυτοκίνητα που δεν ξεχώριζαν μεταξύ τους, τα Citroen έκαναν «μπαμ» από χιλιόμετρα για αυτό που ήταν.

Φυσικά δεν περιμένουμεσήμερα, όταν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο και είναι διαθέσιμη σε όλους, ναδούμε κάτι τόσο πρωτοποριακό. Όχι, αυτό θα ήταν αδύνατον. Αυτό που όμωςπεριμένουμε είναι να δούμε αυτοκίνητα με δικό τους χαρακτήρα, που δενακολουθούν τη μάζα και προσφέρουν σχέση τιμής αξίας καλύτερη από το μέσο όρο.

Ο επικεφαλής του ομίλου PSA, Carlos Tavares, ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα τα σχέδια και για τις τρεις μάρκες τουομίλου. Η DS μπαίνει σε πρόγραμμα 20ετίας με στόχο να βρεθεί επί ίσοις όροις απέναντιστις Mercedes, BMW και Audi. Η Peugeot παίρνει το δρόμο της απέναντι στον ανταγωνισμό απόμάρκες όπως η VW, η Ford και η Opel, ενώ η Citroen γίνεται το κόσμημα του ομίλου. Διαφορετική.

Στο ίδιο πρόγραμμαυπάρχουν σχέδια για 26 νέα μοντέλα, εκ των οποίων 4 ηλεκτρικά και 7 υβριδικά μεφόρτιση στην πρίζα. Χώρια τα επαγγελματικά. Η Citroen εκτόςαπό το μερίδιό της σε μοντέλα από αυτά τα 26, θα ξεκινήσει, ξανά, την καριέρατης και στην Αμερική. Που σημαίνει πως τα αυτοκίνητα που ετοιμάζονται με τασήματα της μάρκας θα είναι πραγματικά ιδιαίτερα.

Δείγματα γραφής μέχρισήμερα; Μετά τα C3/C4 Picasso, το C4 Cactus είναι το μοντέλο που ξεκινάει αυτή τη νέα φάση τηςμάρκας. Οι επόμενες εκδοχές των C3 και C4 θα έχουν ιδιαίτεροενδιαφέρον, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε αναβιώσεις μοντέλων όπως η GS, με έμφαση στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και όχι κάτι απλά ρετρό.

Εσείς όμως τι λέτε; Τι θέλετενα δείτε από τη Citroen; Πως θέλετε να δείχνει αυτή της τηνδιαφορετικότητα; Και τελικά πόσο πιο κοντά στη μάρκα είστε τώρα σε σχέση με τοπαρελθόν; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw