Δείτε ένα εντυπωσιακό video animation στο οποίο φαίνεται η λειτουργία του κομπρέσορα και του τούρμπο.

Δείτε ένα εντυπωσιακό video animation στο οποίο φαίνεται η λειτουργία του κομπρέσορα και του τούρμπο.

Τούρμπο ή κομπρέσορας

23.041 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2016)

Ένα εντυπωσιακό animation απεικονίζει τον τρόπο λειτουργίας του turbo και του κομπρέσορα. Δείτε τις διαφορές τους

Είναι γνωστό πλέον ότι οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες «πεθαίνουν» και η στροφή στη χρήση συστημάτων υπερπλήρωσης είναι μαζική. Πλέον, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν κινητήρες μου εξοπλίζονται με υπερσυμπιεστές καυσαερίων (turbo) και μηχανικούς υπερσυμπιεστές (supercharger) προκειμένου να αυξήσουν την ιπποδύναμη. Πως λειτουργούν όμως τα συγκεκριμένα συστήματα και ποιες είναι οι διαφορές τους;
Την πιο εντυπωσιακή απάντηση έρχεται να μας τη δώσει ένα video animation που δημιούργησε η εταιρεία εμπορίας ελαστικών, Tyroola, το οποίο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη λειτουργία του turbo και του κομπρέσορα.
Ανοίγοντας στην οθόνη σας το συγκεκριμένο animation, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε δύο διαφορετικούς κινητήρες, ο πρώτος εξοπλίζεται με την τεχνολογία supercharger και ο δεύτερος με turbo. 
Πέρα από την άψογη απεικόνιση της λειτουργίας των δύο μεθόδων υπερσυμπίεσης, μπορείτε να περιστρέψετε τους κινητήρες, αλλά και το κάθε εξάρτημα ξεχωριστά, για να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας τους. Κάτω από κάθε κινητήρα υπάρχουν τα πιο δημοφιλή είδη turbo και κομπρέσορα για τα οποία θα μάθετε περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw