facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες

Δοκιμή: VW Golf 1,6 TDI BlueMotion

Διαβάστηκε από 50672 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/4/2015

Με μέση κατανάλωση 3,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 85 γρ./χλμ., το νέο VW Golf 1,6 TDI BlueMotion κάνει ρεκόρ οικονομίας, χωρίς να απολέσει τα γενικότερα υψηλά ποιοτικά, οδικά και οδηγικά στάνταρ των υπολοίπων Golf.

+ Κατανάλωση + Εκπομπές CO2 + Ποιότητα 
+ Χώροι επιβατών και αποσκευών + Οδική συμπεριφορά + Ανεση + 6άρι κιβώτιο

- Λιτή σχεδίαση εσωτερικού

Από την 7η γενιά του VW Golf, δεν θα μπορούσε να λείπει η πιο οικονομική σε κατανάλωση έκδοση BlueMotion, ακριβώς όπως είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες γενιές του μοντέλου. Πλέον, το νέο VW Golf BlueMotion, επωφελούμενο από τη νέα MQB πλατφόρμα, τον καινούργιο 1,6 TDI diesel κινητήρα, αλλά και το 6τάχυτο κιβώτιο (5τάχυτο στα προηγούμενα), έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερη οικονομία κίνησης και πιο χαμηλές εκπομπές CO2, κάνοντας νέο ρεκόρ κατανάλωσης στην κατηγορία του.

Για λόγους αεροδυναμικής...
Όλο το «είναι» του Golf BlueMotion καθορίζεται από τη συνολική προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, και αυτό σε ό,τι αφορά στην αισθητική του, μεταφράζεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την αεροδυναμική του επίδοση. Έτσι, ο συντελεστής αεροδυναμικής πέφτει στο cd:0,27, από 0,29 σε όλα τα υπόλοιπα Golf, υποβοηθώντας τόσο την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, όσο και τις επιδόσεις και το θόρυβο κατά το ταξίδι. Συνοπτικά, οι αλλαγές αφορούν στην κλειστού τύπου γρίλια στο ψυγείο σε μαύρο μάλιστα χρώμα, στη νέα σχεδίαση της πίσω αεροτομής, στο χαμήλωμα του αυτοκινήτου κατά 15 χλστ., αλλά και στις αλλαγμένες εισαγωγές του εμπρόσθιου προφυλακτήρα. Μικρότερων διαστάσεων είναι και τα ελαστικά, με ζάντες αλουμινίου «Lyon» 15 ιντσών (16 ιντσών στο μοντέλο της δοκιμής), ενώ τέλος η VW προσφέρει ειδικά για το BlueMotion τον εξωτερικό χρωματισμό σε μεταλλικό γαλάζιο χρώμα του αυτοκινήτου της δοκιμής.

21.670 ευρώ & πολύ καλό εξοπλισμό
Στο τιμολογιακό κομμάτι, το VW Golf 1,6 TDI BlueMotion κοστίζει 21.670 ευρώ στην 5θυρη του έκδοση με απόσυρση (20.720 ευρώ το 3θυρο), όντας σχεδόν 2.000 ευρώ ακριβότερο από το αρχικό, «απλό» Golf 1,6 TDI. Η διαφορά αυτή δικαιολογείται πλήρως όχι μόνο λόγω του οφέλους σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, αλλά και λόγω της πληρότητας του εξοπλισμού της έκδοσης BlueMotion.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Με άξονα την οικονομία
Εσωτερικό - Χώροι: Το γνωστό, ποιοτικό και με καλούς χώρους Golf…
Στο δρόμο: Διατηρείται ασφαλές και άνετο
Συμπέρασμα

200 διαθέσιμα στοιχεία για VOLKSWAGEN  GOLF
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: VOLKSWAGEN GOLF | ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ | DIESEL |

περισσότερα νέα & άρθρα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2024 autotriti.gr