Με τεχνολογία θερμαινόμενου φύλλου από ασήμι το νέο παρμπρίζ της VW.

Με τεχνολογία θερμαινόμενου φύλλου από ασήμι το νέο παρμπρίζ της VW.

VW: Νέα τεχνολογία θέρμανσης παρμπρίζ

20.504 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2017)

Ένα νέο μοντέλο θερμαινόμενου ανεμοθώρακα παρουσίασε η Volkswagen, το οποίο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ακόμη και ακραία φαινόμενα πάγου χωρίς να εμποδίζει την ορατότητα.

Μια νέα λύση που θυμίζει αεροπορικές εφαρμογές, παρουσίασε η VW, όσον αφορά το πρόβλημα του παγωμένου παρμπρίζ στις ψυχρές ημέρες. Πρόκειται για ένα νέο θερμαινόμενο ανεμοθώρακα, με έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσής του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το νέο παρμπρίζ, το οποίο η εταιρεία ονομάζει Climate Windscreen,  φέρει ένα απειροελάχιστα παχύ φύλλο αργύρου ανάμεσα στα φύλλα γυαλιού του. Χρησιμοποιώντας περίπου 400-500 watt ηλεκτρισμού, το φύλλο θερμαίνει αποτελεσματικά το κρύσταλλο, ξεπαγώνοντάς το. Το κρύσταλλο φέρει επίσης ειδικά στοιχεία θέρμανσης της περιοχής, στην οποία «παρκάρουν» οι υαλοκαθαριστήρες.

Πρόκειται για μια τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στα κρύσταλλα ανεμοθώρακα για τα αεροσκάφη, καθώς παρέχει λύση θέρμανσης χωρίς να επηρεάζει την ορατότητα, όπως συμβαίνει με την «συμβατική» λύση των αντιστάσεων στα πίσω κρύσταλλα. Καθώς οι αντιστάσεις αυτές μπορούν να γίνουν ορατές σε συγκεκριμένες συνθήκες, ενοχλώντας τον οδηγό, η λύση αυτή παρέχει το πλεονέκτημα που απαιτείται.

Το νέο παρμπρίζ θα γίνει διαθέσιμο στα μοντέλα της Ευρωπαϊκής αγοράς και συγκεκριμένα τα Golf, Tiguan, Passat και Sharan και θα κοστίζει περίπου 340 ευρώ, ως έξτρα αξεσουάρ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto