To Ράλι Ισπανίας είναι το μοναδικό που συνδυάζει χωμάτινες και ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

To Ράλι Ισπανίας είναι το μοναδικό που συνδυάζει χωμάτινες και ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

WRC Ισπανίας

2.054 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2014)

Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου οι προβολείς του WRC στρέφονται στην Ισπανία. Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν σε χωμάτινες αλλά και ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

Το WRC Ισπανίας που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Καταλονία, αποτελεί τον προτελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Η βασικότερη αυτών είναι ο «μικτός» του χαρακτήρας, αφού συνδυάζει ασφάλτινες και χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Aυτό απαιτεί ειδική προετοιμασία από τις ομάδες και τους οδηγούς(κάτι που απαιτεί ειδική προετοιμασία από τις ομάδες). 
 Ο αγώνας περιλαμβάνει 17 ειδικές διαδρομές (μεταξύ των οποίων 2 επαναλαμβανόμενες), συνολικής απόστασης 372 χιλιομέτρων. Θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου (για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 138 χιλιόμετρα περίπου χωμάτινων διαδρομών, ενώ το Σάββατο είναι προγραμματισμένες οι ασφάλτινες) . Στα highlight του αγώνα συγκαταλέγεται η ειδική Escaladei, των 50 χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει διαδρομές που έχουν να χρησιμοποιηθούν για πάνω από 10 χρόνια (από το 2002). 
Το Ράλι Ισπανίας έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 και το 1975 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 1991 συγκαταλέχθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και από το 2010 περιλαμβάνει ασφάλτινες και χωμάτινες ειδικές διαδρομές. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
NISSAN