Ποιες συσκευές smartphone είναι πιο ασφαλείς σύμφωνα με την Kaspersky;

Ποιες συσκευές smartphone είναι πιο ασφαλείς σύμφωνα με την Kaspersky;

Χακάρονται τα αυτοκίνητα +vid

5.860 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2017)

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και δημιουργούνται εφαρμογές για τα αυτοκίνητα, τόσο πυκνώνουν οι φόβοι για την «παραβίαση» των αυτοκινήτων από χάκερς. Τι λένε οι ερευνητές της Kasperksy, κολοσσού στα λογισμικά ασφάλειας; Ποιες συσκευές είναι «ισχυρότερες»; Android ή iOS;

Πολλές εταιρείες έχουν ήδη λανσάρει, ή βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης, προκειμένου να δημιουργήσουν εφαρμογές smartphone, που εκτός των άλλων είναι ικανές να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν τα μοντέλα τους. Εν τούτοις, αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο της παραβίασης των αυτοκινήτων από χάκερς, ακόμα και απομακρυσμένα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα μάλιστα με διεθνές μέσο νέων τεχνολογιών, οι συσκευές Android είναι εξαιρετικά εύκολο να παραβιαστούν και με το πάτημα λίγων «κουμπιών» από το smartphone να ξεκλειδώσουν κάποιο αυτοκίνητο, ακόμη και να βάλουν μπρός τη μηχανή.
 

Ερευνητές της Kaspersky, μεγάλης εταιρείας που ασχολείται με λογισμικά προστασίας, ανακάλυψαν πως οι χρήστες συσκευών Android, που δεν έχουν κάποιο ισχυρό «αντιβιωτικό» εγκατεστημένο στη συσκευή τους, επιτρέπουν στους χάκερς να «παραβιάσουν» το κινητό τους και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό, προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους.

Πιο συγκεκριμένα ο ερευνητής της Kaspersky, κ. Viktor Chebyshev, δήλωσε «Γιατί οι προγραμματιστές των εφαρμογών διασυνδεσιμότητας των αυτοκινήτων δε νοιάζονται τόσο πολύ για θέματα ασφάλειας, όσο εκείνοι που δημιουργούν διατραπεζικές εφαρμογές; Διαχειρίζονται εξίσου πολύτιμες πληροφορίες, όμως δεν σκέφτονται τους μηχανισμούς ασφάλειας».

Τέλος, οι ερευνητές αναφέρουν πως οι συσκευές iOS είναι πολύ πιο δύσκολο να παραβιαστούν, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, μιας και όλες οι εφαρμογές έχουν «παραθυράκια» ασφάλειας.

Εσείς πως αισθάνεστε για αυτό; Χρησιμοποιείτε ήδη εφαρμογές για τα αυτοκίνητά σας; Και αν ναι, νιώθετε ασφαλείς;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN