Οχήματα σταματημένα σε φανάρια και πεζούς επέλεγαν να «χτυπήσουν» τα μέλη της σπείρας των τσαντάκηδων. Εξιχνιάστηκαν 26 υποθέσεις κλοπών.

Οχήματα σταματημένα σε φανάρια και πεζούς επέλεγαν να «χτυπήσουν» τα μέλη της σπείρας των τσαντάκηδων. Εξιχνιάστηκαν 26 υποθέσεις κλοπών.

Χειροπέδες σε τσαντάκηδες παρκαρισμένων

1.555 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2016)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν τσάντες από πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων που ήταν προσωρινά σταθμευμένα, σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων. Πάνω από 70.000 ευρώ τα κλοπιμαία.

Σε καταδίωξη οδήγησε η άτακτη φυγή μοτοσυκλέτας, στην οποία επέβαιναν δυο Έλληνες 45 και 50 ετών αντίστοιχα, μετά από σήμα που τους έγινε από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ). Μετά την ακινητοποίησή τους από τους αστυνομικούς προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.
Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο προαναφερόμενοι αναζητούντο ως μέλη σπείρας, που κατά το τελευταίο τετράμηνο, διέπραττε ληστείες και αρπαγές τσαντών, σε διάφορες περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων και συνελήφθησαν. 
Σε πολλές περιπτώσεις εντόπιζαν οχήματα, προσωρινά σταθμευμένα σε φανάρια, όπου ο οδηγός είχε αφήσει στη θέση του συνοδηγού την τσάντα του και είτε με άνοιγμα της πόρτας του συνοδηγού είτε σπάζοντας το τζάμι αφαιρούσαν την τσάντα, ενώ δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία στην περίπτωση που τα θύματα αντιδρούσαν.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 26 περιπτώσεις, ενώ από τις αστυνομικές αρχές λέγεται ότι το χρηματικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω δράση της, υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

LEASING APRILIOS
OPEL