Υβριδικά συστήματα θέρμανσης

Υβριδικά συστήματα θέρμανσης

2.080 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2014)

Υβριδικά συστήματα θέρμανσης στη μάχη της εξοικονόμησης ενέργειας. Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια σε συνδυασμό με τις ενεργειακές παρεμβάσεις στην κατοικία μπορούν να επιφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η ηλιοθερμία συνιστά εκμετάλλευση του ήλιου είτε για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, είτε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω ηλιακών συλλεκτών. Η χρήση τους είναι αρκετά διαδεδομένη στη χώρα μας (ηλιακοί θερμοσίφωνες), σήμερα όμως διαθέτουμε καλύτερους συλλέκτες (επιλεκτικούς, σωλήνες κενού), που δεσμεύουν μεγαλύτερο ποσοστό της ηλιακής ενέργειας. 
Στην δεύτερη περίπτωση, η ενέργεια παράγεται από φωτοβολταϊκά panels. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αρχικά ξεκίνησε για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στον κεντρικό διαχειριστή της ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε.), ενώ πλέον χρησιμοποιείται και για άμεση τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε οικίες, καταστήματα, ή βιομηχανίες. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε με άμεση σύνδεση στο δίκτυο τροφοδοσίας (συνήθως σε συνύπαρξη με κάποιο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας), είτε με αποθήκευση και χρήση αυτής σε χρόνο της επιλογής μας. Το τελευταίο μπορεί να εφαρμοσθεί με συνύπαρξη κάποιου πάροχου, αλλά και με την ένταξη σε υβριδικό σύστημα με παράλληλη λειτουργία άλλων συστημάτων (ηλιακοί συλλέκτες ανεμογεννήτριες, γεωθερμία, μικρό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος) και δυνατότητα απεμπλοκής από την σύνδεση με κάποιο μόνιμο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto