Αγνώριστο έχει γίνει το Insight καθώς αφαιρέθηκαν από και οι γυάλινες επιφάνειες.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αγνώριστο έχει γίνει το Insight καθώς αφαιρέθηκαν από και οι γυάλινες επιφάνειες.

Υβριδικό με κινητήρα boxer

2.554 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2017)

Οι φοιτητές, γενικά, έχουν μερικές φορές κάποιες αρκετά τρελέ ιδέες. Μια τέτοια ιδέα είχαν και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Georgia και μετέτρεψαν ένα πρώην υβριδικό σε αγωνιστικό για μεγάλες συγκινήσεις.

Το Honda Insight ήταν ένα υβριδικό το οποίο στην Ελλάδα δε σημείωσε και πολύ μεγάλη επιτυχία και χαρακτηριζόταν  για τον εντελώς άνευρο σχεδιασμό του και τις μέτριες επιδόσεις του. Μερικοί, ίσως να το χαρακτήριζαν και βαρετό.

Ο υβριδικός κινητήρας ξηλώθηκε και στη θέση του μπήκε ένας boxer εξακύλινδρος.

Ο υβριδικός κινητήρας ξηλώθηκε και στη θέση του μπήκε ένας boxer εξακύλινδρος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ακόμα και κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ένα όχημα που προσφέρει συγκινήσεις σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του. Αυτό κάνανε κάποιοι φοιτητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Georgia στις Η.Π.Α. οι οποίο το έκαναν αγνώριστο τόσο μηχανολογικά όσο και αισθητικά.
 
Από μηχανολογικής άποψης αφαίρεσαν κάθε τι που είχε να κάνει με τον υβριδικό κινητήρα και τοποθέτησαν (όχι στη θέση του υβριδικού αλλά) στο κέντρο έναν επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα της Subaru από το μοντέλο SVX με χωρητικότητα 3.3 λτ. και απόδοση 233 ίππους και 309 Nm ροπή. Μπορεί τα νούμερα να μη φαίνονται πολύ μεγάλα όμως η αλλαγή του κινητήρα συνοδεύτηκε από δραματική μείωση του βάρους. Κάτι που οδήγησε και στην αισθητική αλλαγή του μοντέλου.
Για να επιτευχθεί η μείωση του βάρους αφαιρέθηκαν παντός είδους επενδύσεις, καθίσματα, ηλεκτρικές ευκολίες όπως ηλεκτρικά παράθυρα και air-condition, ακόμα και το ταμπλό, ενώ οι φοιτητές θέλοντας να εξοικονομήσουν όσο περισσότερο βάρος μπορούσαν αφαίρεσαν ακόμα και τις γυάλινες επιφάνειες και το καπό και το πορτ-παγκάζ.
 
Έτσι προέκυψε ένα Insight το οποίο μόνο Insight δεν είναι. Ο γνωστός vlogger, ThatDudeinBlue ο οποίος κάνει δοκιμές αυτοκινήτων το χαρακτηρίζει ως το πιο τρελό αυτοκίνητο που έχει οδηγήσει όσον αφορά τα πρωτότυπα.
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποια είναι η μορφή που απέκτησε το εν λόγω Insight και ακούστε το boxer εξακύλινδρο να ωρύεται.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
NISSAN