Θα αγοράζατε 2κίνητο ή 4κίνητο SUV; Και αν πήρατε τετρακίνητο, το χρησιμοποιείται εκτός δρόμου;

Θα αγοράζατε 2κίνητο ή 4κίνητο SUV; Και αν πήρατε τετρακίνητο, το χρησιμοποιείται εκτός δρόμου;

Υπάρχει σήμερα κάποιο SUV που οφείλει να έχει τετρακίνηση;

7.383 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2015)

«Εσείς το SUV σας το πήρατε τετρακίνητο; Γιατί; Θα πάω στα βουνά;» Αν αυτός ο διάλογος ακούγεται φυσιολογικός, είναι γιατί πλέον τα SUV δεν τα βλέπουμε σαν «ειδικά» οχήματα, αλλά σαν ένα άλλο αυτοκίνητο γενικής χρήσης. Ή μήπως όχι όλα; Μήπως κάποια οφείλουν να είναι τετρακίνητα; Ποια;

Ποιο SUV σήμερα φωτογραφίζεται βουτηγμένο στη λάσπη να διασχίζει τον Αμαζόνιο; Ρίξετε μια ματιά στις διαφημίσεις των αυτοκινήτων αυτών. Ούτε καν σε διακοπές δεν τα δείχνουν. Το SUV δεν είναι αυτοκίνητο για εκτός δρόμου χρήσης. Αυτή η κατηγορία πέθανε. Ακόμη και τα μεγάλα «τέρατα» που έχουν όλα τα συστήματα για να σκαρφαλώνουν στο Έβερεστ κάθετα ελάχιστα διαφημίζονται σε τέτοιο περιβάλλον.
Το SUV άλλαξε κυρίως στο μυαλό μας. Στο πως το βλέπουμε εμείς. Στο πως το φανταζόμαστε. Ένα μεγάλο, άνετο, ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την ψηλή θέση που χαρίζει στον οδηγό και το μεγάλο ύψος για να καβαλάει πεζοδρόμια και να μη «βρίσκει» στη γλίστρα στο φέρι μπότ. Η τετρακίνηση στα SUV είναι σήμερα όσο προαιρετική είναι και για τα οικογενειακά. 
Από τα δημοφιλή SUV, για παράδειγμα, υπάρχει κάποιο μοντέλο που στα μάτια σας δεν μπορεί παρά να έχει τετρακίνηση; Το Qashqai, για παράδειγμα που είναι best seller στην κατηγορία του, θα το θέλατε με τετρακίνηση; Υπάρχει λόγος; Εντάξει, στη μεγαλύτερη κατηγορία τα μοντέλα αυτά έχουν τετρακίνηση, όχι όμως για να βγαίνουν εκτός αλλά γιατί μοιράζονται πλατφόρμες με άλλα αυτοκίνητα που την διαθέτουν. 
Σαφώς στα θηρία με τους V8 η τετρακίνηση είναι στάνταρ, όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί έχουν τόση δύναμη που τη χρειάζονται. Στην κατηγορία αυτή, βέβαια, υπάρχει και η λογική του «απ όλα», οπότε δεν μπορεί να λείπει κάτι.Στα υπόλοιπα όμως; Αλήθεια, έχετε κατά νου κάποιο μοντέλο που δεν μπορείτε να το φανταστείτε χωρίς τετρακίνηση; Κάποιο που να οφείλει να την έχει; Ή στον αντίποδα, κάποιο που θα ήταν αστείο αν ήταν τετρακίνητο; Τι λέτε;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL